Site icon Експерт

Квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі

Капуста – криниця вітамінів для холодної пори року. Взимку вона може стати чудовою альтернативою привізним овочам, оскільки процес закваски капусти не руйнує вітаміни.

Квашену капусту можна їсти як закуску, а також готувати з нею інші страви – борщ, суп, квашену тушковану капусту, пиріг, салати і подавати до м’яса. У капусту часто додають журавлину додаткової кислинки.

Квашена капуста з медом, fermilon

А ось мед і яблуко напевно багато хто з вас не здогадався б додати. Однак, як виявилося, це дуже смачно, при цьому рецепт дуже простий.

Інгредієнти на 10 порцій:

  1. Вимийте капусту, очистіть моркву. Наріжте овочі, перемішайте та утрамбуйте у банку. Яблуко очистіть. Наріжте його дрібними скибочками, додайте|добавляйте| в банку.
  2. Для маринаду закип’ятіть у каструлі воду, посоліть, додайте мед. Все добре перемішайте.
  3. Розмістіть маринад у банку. Залишіть капусту за кімнатної температури в три дні. Періодично куштуйте капусту, щоб вона не гірчила. Закривати банку можна, коли на поверхні утворюватиметься біла піна.
Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел
Читати повну версію