Site icon Експерт

Коржики на Маковія: покроковий рецепт на свято

Традиційна страва на Маковія — це ароматні коржики з маком. Їх готують до свята, аби пригостити рідних смачним частуванням. Приготування не складне, а результат — завжди святковий.

Пропонуємо популярний рецепт з TikTok uliana_85, у якому поєднуються м’яке тісто, солодка макова начинка й ніжний аромат ванілі.

Рецепт коржиків на Маковія з маком
Час приготування — 1 година, кількість порцій — 4

Для тіста:

Для начинки:

Як готувати:

  1. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте кефір і розтоплене масло. Всипте просіяне борошно та соду. Замісіть еластичне тісто.
  2. Випікайте з нього коржики у духовці за температури 180°C близько 20 хвилин.
  3. Остиглі коржі наріжте або поламайте на шматочки, злегка збризніть гарячим молоком.
  4. Макову начинку приготуйте окремо: змішайте мак із цукром, ванільним цукром, залийте молоком і додайте мед.
  5. Поєднайте шматочки коржиків з маковою масою, ретельно перемішайте.
  6. Залиште страву настоятись на кілька годин.

Коржики готові — можна пригощати гостей.

Читати повну версію