Традиційна страва на Маковія — це ароматні коржики з маком. Їх готують до свята, аби пригостити рідних смачним частуванням. Приготування не складне, а результат — завжди святковий.
Пропонуємо популярний рецепт з TikTok uliana_85, у якому поєднуються м’яке тісто, солодка макова начинка й ніжний аромат ванілі.
Рецепт коржиків на Маковія з маком
Час приготування — 1 година, кількість порцій — 4
Для тіста:
- 200 мл кефіру
- 1 ч. л. соди
- 3 яйця
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 550 г борошна
- 100 г масла
Для начинки:
- 200 г меленого маку
- 1 пакетик ванільного цукру
- 150 г цукру
- 250 мл гарячого молока
- 2 ст. л. меду
Як готувати:
- Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте кефір і розтоплене масло. Всипте просіяне борошно та соду. Замісіть еластичне тісто.
- Випікайте з нього коржики у духовці за температури 180°C близько 20 хвилин.
- Остиглі коржі наріжте або поламайте на шматочки, злегка збризніть гарячим молоком.
- Макову начинку приготуйте окремо: змішайте мак із цукром, ванільним цукром, залийте молоком і додайте мед.
- Поєднайте шматочки коржиків з маковою масою, ретельно перемішайте.
- Залиште страву настоятись на кілька годин.
Коржики готові — можна пригощати гостей.

