Site icon Експерт

Його готували всі радянські господині: шоколадний торт “Кучерявий Вася”

Як його тільки не називали – і “Кучерявий Вася”, і “Кучерявий Ваня”, “Кучерявий хлопчик”, “Пінчер” і “Кучерявий пінчер” – але, по суті, це був один і той самий торт – шоколадний, з ніжним кремом і глазур’ю. Готується він дуже просто і з доступних інгредієнтів, і нічим би не відрізнявся від інших схожих десертів, якби не його спосіб приготування, який, на думку дітей, перетворює його на найсмачніший шоколадний торт у світі. Пропонуємо рецепт, якому вже точно понад 50 років.

Торт “Кучерявий Вася” (він же торт “Пінчер”) – радянський рецепт

Інгредієнти (для трьох коржів):

*Об’єм склянки – 250 мл.

Для крему:

Для глазурі:

Змішати яйця, цукор, какао, сметану, згущене молоко і соду (не гасити).

Щоб какао не грудкувалося, його краще просіяти через сито.

Додати борошно і вимісити однорідне тісто. Розділити його візуально на три частини і випекти три коржі.

Для крему сметану потрібно змішати з цукром, додати подрібнені горіхи та родзинки і знову перемішати.

Найтонший корж викласти на блюдо – це буде основа торта – і змастити її кремом. Два коржі, що залишилися, поламати на шматочки або нарізати на кубики. Кожен такий шматочок або кубик потрібно вмочити в крем і викласти на корж-основу у вигляді гірки.

Для глазурі змішати цукор, какао і сметану, потримати на невеликому вогні, щоб маса потемніла, додати вершкове масло. Трохи остудити глазур і полити нею готовий торт у вигляді завитків.

Читати повну версію