Site icon Експерт

Для тих, хто худне і для тих, хто любить поїсти: дві прикольні страви з яєць

Світ відзначає Всесвітній день яйця, і це чудовий привід спробувати нові рецепти! Яйця – це не лише універсальний інгредієнт, але й справжнє джерело корисних речовин, таких як вітаміни А, Е, РР, групи B, калій, фосфор, натрій, кальцій та залізо. Вони містять понад 100 поживних компонентів і допомагають омолоджувати організм, сприяючи регенерації клітин. Пропонуємо два рецепти: легкий для тих, хто стежить за фігурою, та поживний для любителів ситно поїсти.

Рецепт з яєць для тих, хто на дієті

Інгредієнти:

Як готувати:

  1. Нашаткуйте капусту, а моркву натріть на тертушці для корейської моркви.
  2. Змішайте овочі з яйцем та борошном, додайте трохи холодної негазованої води.
  3. Викладіть на розігріту пательню з олією “гніздечка” з суміші.
  4. В середину кожного “гнізда” вбийте по яйцю, смажте з обох боків до готовності.

Порада: Подавайте з ягідним або сметанним соусом.

Рецепт з яєць для тих, хто любить ситно поїсти

Інгредієнти:

Як готувати:

  1. На пергамент викладіть натертий сир та скибочки тостового хліба.
  2. Додайте бекон, змастіть аджикою або кетчупом.
  3. Накрийте половинками булочок (зробіть у них отвори), присипте сиром, вбийте яйця.
  4. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, випікайте пів години.

Порада: Тостовий хліб можна замінити курячою котлетою або стейком.

З такими рецептами ваш сніданок буде не лише смачним, але й різноманітним!

Читати повну версію