Site icon Експерт

Дієтологи в шоці: найдешевша риба в супермаркеті виявилась кориснішою за лосось

Сардини давно вважаються однією з найкорисніших риб у світі, але українці вперто оминають їх, попри те що саме вони можуть принести організму максимум користі за мінімальні гроші. Дієтологи наголошують: сардини багаті на Омега-3, вітамін D та легко засвоюваний білок, тож підтримують здоров’я серця, судин, нервової системи й імунітету.

Попри стереотипи, сардини — це не лише “риба з банки”. Це універсальний продукт, з якого можна приготувати десятки швидких і смачних страв. Їх легко додавати до салатів із овочами та зеленню, робити на їх основі паштети або кремові намазки на хліб. Сардини чудово поєднуються з пастою, рисом, картоплею, їх можна підсмажити на грилі, запекти з лимоном та спеціями або приготувати ароматну рибну запіканку.

Особливо їх цінують спортсмени та люди, що стежать за харчуванням: сардини надовго насичують і дають організму високоякісний білок без зайвих витрат. При цьому вони не поступаються чимось дорожчим видам риби — хіба що ціною.

Фахівці радять включати сардини до раціону хоча б кілька разів на тиждень — це простий спосіб підтримати здоров’я та урізноманітнити меню без удару по гаманцю.

До прикладу — рецепт сардин в овочевому соусі. 

Сардини в овочевому соусі — простий рецепт
Інгредієнти:
Читати повну версію