Categories: Інциденти

П’яна ДТП у Броварах: голові РДА Майбоженку повідомили про підозру

Прокурори скерували до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Четверо осіб, постраждалих у ДТП, перебувають у лікарні, з них двоє — у важкому стані.

Голові Броварської районної державної адміністрації Володимиру Майбоженку повідомили про підозру у порушенні правил дорожньо-транспортного руху, скоєне у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. У крові посадовця виявили вміст алкоголю 2,31 проміле, що є суттєвим перевищенням норми.

“До Шевченківського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою”, — зазначили у прокуратурі.

Водночас голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив про стан потерпілих у ДТП.

“Четверо осіб перебувають у Броварській лікарні інтенсивного лікування. Двоє чоловіків у тяжкому стані. У обох – множинні переломи і забої, а також струс і закриті черепно-мозкові травми. Дівчинка 2,5 років і її мама мають травми середнього ступеню тяжкості. У дитини перелом плеча та рана носа і підшкірна гематома потиличної ділянки голови, у її мами: струс, переломи і травма грудної клітини”, — зазначив Кравченко.

Він уточнив, що взяв на особистий контроль процес надання медичної допомоги постраждалим.

пост Руслана КравченкаФото: Скриншот

Що відомо про ДТП за участі п’яного голови Броварської РДА

Ввечері 26 квітня деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що у місті Бровари Київської області сталася ДТП за участю місцевого депутата. За даними журналістів, йдеться про голову Броварської районної державної адміністрації (РДА) Володимира Майбоженка, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння та наїхав на пішоходів.

За кілька годин після аварії у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Київській області повідомили, що Майбоженка затримали та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Водночас голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що чиновника буде звільнено.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Не здалася Путіну”: пенсіонерка, яка втратила ногу, танцює і катається на велосипеді

Під час бомбардувань російських військ Любов Миронівна Прочухан із Чернігова втратила ногу, але вирішила не…

3 хв. ago

Мобілізація за новим законом: як зміняться перевірки ТЦК на вулицях

В Україні 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію. Стало відомо, як зміняться перевірки…

11 хв. ago

Голова Вінницької ВЦА Борзов засвітив Rolex за 1,3 мільйона гривень

Очільник Вінницької військово-цивільної адміністрації Сергій Борзов днями взяв участь у спецпогашенні поштової марки на честь…

23 хв. ago

Дрон СБУ пролетів 1500 км: деталі удару по нафтопереробному заводі в Башкирії

Атаку нафтопереробним заводом у Башкирії організувала Служба безпеки України. Перш ніж завдати удару, дрон пролетів…

32 хв. ago

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства

Українському олігарху Ігорю Коломойському у четвер, 9 травня, обрали запобіжний захід. Його триматимуть під вартою…

42 хв. ago

“Подарунок” ухилянтам: повний список штрафів за новим мобілізаційним законом

Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроект про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, у…

51 хв. ago