Дрон СБУ пролетів 1500 км: деталі удару по нафтопереробному заводі в Башкирії

Атаку нафтопереробним заводом у Башкирії організувала Служба безпеки України. Перш ніж завдати удару, дрон пролетів рекордні 1500 км. Про це повідомляють джерела в українськиї спецслужбах.

За даними джерел видання, це був дрон СБУ, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км. Безпілотник влучив в установку каталітичного крекінгу нафти.

«СБУ вкотре довела, що має потужні технологічні рішення, які допомагають наносити ворогу болючих ударів. Це значить, що російські НПЗ та нафтобази, які працюють на ВПК РФ, не можуть почувати себе в безпеці навіть в глибокому тилу», – зазначило поінформоване джерело.

«Газпром нафтохім Салават» є одним із найбільших у Росії виробничих комплексів з нафтопереробки та нафтохімії. Він спеціалізується на виробництві бензину, дизпалива та інших видів нафтопродуктів.

«СБУ вкотре довела, що має потужні технологічні рішення, які допомагають наносити ворогу болючих ударів. Це значить, що російські НПЗ та нафтобази, які працюють на ВПК, не можуть почувати себе в безпеці навіть в глибокому тилу», – зазначило поінформоване джерело.

Нагадаємо, 9 травня стало відомо про атаку дронів на нафтопереробний завод у РФ «Салаватнафтооргсинтез», розташований у Башкирії. Місцева влада вже встигла відрапортувати про відсутність постраждалих. Крім того, нібито, незважаючи на атаку, підприємство продовжує працювати у штатному режимі.

Також у ніч проти 9 травня в Краснодарському краї РФ пролунав вибух через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу. Пізніше стало відомо, що дрони СБУ вдарили по двох перевалочних нафтобазах в Краснодарському краї.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Кінь про ішака все пояснив”: Великий з “Квартал 95” висміяв Лаврова у новій пародії

Популярний український комік, пародист та зірка "Квартал 95" Юрій Великий, який раніше пародував Зеленського у…

11 хв. ago

Обійдуться без США: у Китаї знайшли заміну американським чипам для комп’ютерів

Китайська компанія Huawei використовує власні чіпи замість західних процесорів 12-го покоління. Комп'ютери моделі Qingyun W515x…

20 хв. ago

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Українські військовозобов'язані чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспортні документи за кордоном без військово-облікових документів.…

31 хв. ago

Смерть президента Ірану Раїсі: Time назвав список потенційних підозрюваних

Ебрахім Раїсі був одночасно президентом Ірану і кандидатом у наступники старого фактичного правителя країни, верховного лідера…

40 хв. ago

Заявки приймають, але люди без житла: біженці в Ірландії змушені жити в наметах

Центральна частина Дубліна з її історичною архітектурою та офісами міжнародних компаній є сусідами з наметами,…

51 хв. ago

Єменські хусити атакували в Червоному морі корабель із російською нафтою

Підтримувані Іраном бойовики-хусити вдарили протикорабельною ракетою по грецькому нафтовому танкеру в Червоному морі, який перевозив…

1 годину ago