Categories: Інциденти

Вбивство поліцейського під Вінницею: суд ухвалив рішення щодо підозрюваних батька та сина

У понеділок, 22 квітня, суд у Вінниці відправив Валерія та Віталія Василаке, підозрюваних у вбивстві поліцейського, під варту на два місяці без права внесення застави. Василаке-старший заявив, що це його син стріляв у поліцейського.

Він також підтвердив, що вони планували разом втекти в Молдову, а зброя та гранати належали його сину Віталію

“Вистрілив син, він мені сказав, що подумав, що поліцейський застрелив мене… Хотіли виїхати до Молдови, але я розумів, що це не реально”, — сказав Валерій Василаке.

Він заявив, що шкодує про те, що вчинив. Валерій Василаке не проти обраного для нього запобіжного заходу. Він також підтвердив заяву сина про те, що отримав поранення руки.

Віталій Василаке підтвердив слова свого батька про те, що це були його зброя та боєприпаси. Він також розповів, чому вистрілив у правоохоронця.

“Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів і ми поїдемо далі. Я не думав, що з’явиться другий поліцейський і відкриє вогонь по машині, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь по поліцейському, але я не хотів його вбивати, — сказав Віталій Василаке.

Він також розкаюється. Віталій підтвердив, що це були його гранати — два ящики по 10 штук. Він їх хотів закопати біля хати.

Нагадаємо, вночі 20 квітня у Вінницькій області чоловіки у військовій формі розстріляли поліцейських під час перевірки документів. Один з поліцейських отримав поранення, а другий — загинув.

Згодом чоловіків у військовій формі затримали. Виявилось, що вони військовослужбовці й родичі — батько та син. Їм також оголосили підозру в дезертирстві. Валерію та Віталію Василаке загрожує довічне ув’язнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

24 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

24 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago