Categories: Інциденти

Чоловік підпалив себе біля суду, де відбувається процес у справі Трампа: фото

У п’ятницю, 19 квітня, чоловік з невідомої причини підпалив себе перед будівлею Манхеттенського суду в Нью-Йорку, де відбувався історичний судовий процес у справі  Дональда Трампа про приховування грошей.

Про це повідомляє Reuters. 

Чоловік горів кілька хвилин перед телекамерами, які були встановлені біля будівлі суду, де проходить перший в історії кримінальний процес над колишнім президентом США.

“Я бачу повністю обвуглену людину”, – сказав в ефірі репортер CNN.

Офіційні особи заявили, що чоловік вижив і перебуває в місцевій лікарні в критичному стані.

Свідки розповіли, що чоловік витягнув брошури з рюкзака та підкинув їх у повітря, а потім облив себе рідиною та підпалив. Одна з цих брошур містила посилання на “злісних мільярдерів”, але в тих частинах, які побачив свідок Reuters, Трамп не згадувався.

Департамент поліції Нью-Йорка заявив, що чоловік, якого вони ідентифікували як Макса Аззарелло з Сент-Августина (штат Флорида) схоже, не мав на меті звинувачувати Трампа чи інших учасників процесу.

“Зараз ми називаємо його прихильником теорії змови і виходимо з цього”, – сказав на пресконференції Тарік Шеппард, заступник комісара Департаменту поліції.

В опублікованому раніше онлайн-маніфесті Макс Аззарелло повідомив, що підпалить себе і вибачився перед друзями та свідками. Пост попереджає про “апокаліптичний фашистський переворот” і критикує криптовалюту та американських політиків, але не виділяє Трампа окремо.

“Він горів досить довго. Це було досить жахливо “, – сказав журналістам один зі свідків, який відмовився назвати своє ім’я. 

За словами очевидця Reuters, незабаром після інциденту на площі відчувався запах диму, і поліцейський розпилив вогнегасник на землю. Було видно тліючий рюкзак і газовий балончик.

Шокувальний інцидент трапився після того, як суд Манхеттена завершив формування складу   присяжних для судового розгляду. У судовому процесі Дональда Трампа звинувачують у виплаті 130 000 доларів за мовчання колишньої порноактриси Стормі Деніелс про її стосунки з ним перед виборами 2016 року.

Трампу, який не визнав себе винним за всіма звинуваченнями, загрожує максимум 4 роки в’язниці, якщо його визнають винним. За рішенням суду, судовий процес може тривати до восьми тижнів після завершення відбору присяжних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росія готує потужні гібридні атаки на європейські столиці, – полковник Грант

Полковник британської армії у відставці, відомий військовий експерт Глен Грант зазначив, що правитель РФ Володимир…

4 хв. ago

Мінус одна професія: автори ChatGPT зібралися виходити на ринок ШІ-порно

Прямо зараз компанія OpenAI, творці чат-бота ChatGPT і генератора картинок DALL-E, обговорює можливість схвалення генерації "18+"-контенту…

14 хв. ago

Що вийшло з моди: антитренди літа 2024: думка стиліста

Літо вже через три тижні, а значить час розібратися, який тогорічний одяг варто відправити якомога…

31 хв. ago

Шольц пояснив, хто з українців зможе залишитись у Німеччині

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українці з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатися…

55 хв. ago

У Бєлгороді склався під’їзд 10-поверхового житлового будинку: є загиблі та постраждалі (фото)

Вдень у неділю, 12 травня, у російському Бєлгороді обвалився під'їзд 10-поверхового житлового будинку, внаслідок чого є…

59 хв. ago

Рідкісні одкровення: Меган Маркл під час візиту до Нігерії розповіла про своїх дітей

Травень – особливий місяць для принца Гаррі та Меган Маркл. 6-го вони відсвяткували п'ятий день народження…

1 годину ago