Categories: Інциденти

У Польщі білоруску прийняли за українку та побили через російську мову

У Варшаві (Польща) побили білоруску. Нападники прийняли її за українку. Дівчина розмовляла російською, що не сподобалося місцевій мешканці та її супутнику-чоловіку. В результаті потерпілій плюнули в обличчя, відтаскали за волосся та вдарили по голові.

Полька кричала, аби та “поверталася до своєї України”. Про цей інцидент розповіло видання Warsawhere. Стверджується, що побиття мало місце ще у вівторок, 30 квітня, і сталося біля станції метро Князя Януша, що у Варшаві.

22-річна дівчина з Білорусі, за даними ЗМІ, прогулювалася зі своєю подругою, розмовляючи з нею російською мовою. Раптово до них підійшла доросла пара. Жінка, вживаючи вульгарну та обсценну лексику, стала вимагати, щоби дівчата “повернулися до своєї України”. Білоруска і її подруга ігнорували жінку, але вона все одно йшла за ними ображала їх.

У певний момент, пише видання, полячка підійшла до 22-річної потерпілої, сказати їй “порахувати”, а потім плюнула їй в обличчя і спробувати схопити. Білоруска відповіла ударом ногою. Полячка повернулася, схопила жертву за волосся та почала смикати. Чоловік, який супроводжував агресорку, кілька разів вдарив дівчину. 

Потерпіла стверджує, що пара, яка на неї напала, була під впливом алкоголю, пише ЗМІ. Спочатку ніхто з перехожих не намагався втрутитися, але через деякий час кілька осіб дістали телефони й почали записувати всю подію.

Через декілька хвилин один із перехожих сказав, що якщо полячка не відступить, то він зателефонує у поліцію, йдеться у статті. Жінка злякалася цього і втекла з чоловіком у невідомому напрямку. Білоруска ж зачекала на автобус, після чого направилася до поліції, де подала заяву про напад.

“У зв’язку з травмами 22-річну… направили до лікарні. Лікарі встановили, що вона отримала травму голови. Поліція розпочала справу щодо грубого порушення громадського порядку та порушення особистої недоторканності з національних причин, за що загрожує до трьох років ув’язнення”, – йдеться в повідомленні ЗМІ.

Білоруска заявила, що мешкає в Польщі ось уже шість років, однак досі ніколи не стикалася з подібною ситуацією. Тепер дівчина скаржиться на біль у голові та на проблеми зі сном. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago