Site icon Експерт

Ці три продукти в рази перевершують молоко за вмістом кальцію

Кальцій – це життєво важливий мінерал, необхідний для міцних кісток, здорових зубів, нормальної роботи серця та м’язів. Традиційно вважається, що основне джерело кальцію – це молоко. Але насправді деякі продукти містять навіть більше цього елемента, ніж молоко.

Насіння кунжуту – 975 мг кальцію на 100 г

Кунжут – справжній чемпіон за вмістом кальцію. Всього 1 столова ложка кунжутного насіння містить близько 90 мг кальцію – це більше, ніж у склянці молока!

Користь кунжуту:

Як вживати: Додавайте кунжут у салати, йогурти, випічку або використовуйте у вигляді кунжутної пасти (тахіні).

Мигдаль – 264 мг кальцію на 100 г

Мигдаль – ще один чудовий рослинний продукт, багатий кальцієм. До того ж він містить вітамін E, білок і корисні жири, що робить його ідеальним для здорового харчування.

Користь мигдалю:

Як вживати: Їжте сирий або смажений мигдаль, додавайте у вівсянку, смузі або готуйте мигдальне молоко.

Капуста кейл (листова капуста) – 254 мг кальцію на 100 г

Зелень також може бути відмінним джерелом кальцію! Листова капуста кейл містить велику кількість цього мінералу і чудово засвоюється організмом.

Користь кейлу:

Як вживати: Додавайте листя кейлу в салати, готуйте смузі або тушкуйте з оливковою олією.

Читати повну версію