Site icon Експерт

Оминайте його стороною. Вчені назвали найнебезпечніший вид хліба

Фахівці в галузі харчування та дієтології попереджають про небезпеку, яку може нести певний вид хліба для здоров’я людини.

То ж який вид хліба треба обмежити у своєму раціоні – читайте в матеріалі далі.

Який хліб найшкідливіший?

Зокрема, найбільш шкідливим визнано білий хліб із рафінованого борошна.

Чому білий хліб небезпечний?

Високий глікемічний індекс

Білий хліб сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові, що може призводити до інсулінових “стрибків” і збільшення ризику розвитку діабету 2-го типу.

Мінімум корисних речовин

Через інтенсивну обробку борошна з нього видаляються майже всі вітаміни, мінерали та клітковина, що робить хліб “порожнім” продуктом.

Ризик ожиріння

Білий хліб має високу калорійність і низьку здатність забезпечувати тривале відчуття ситості. Це може провокувати переїдання і, як наслідок, набір зайвої ваги.

Хімічні добавки

У виробництві дешевого білого хліба часто використовують консерванти, покращувачі смаку та барвники, які можуть негативно впливати на організм.

Який хліб корисний?

Експерти радять замінити білий хліб на більш корисні варіанти, наприклад:

Здоров’я починається з правильного вибору продуктів. Білий хліб, який багато хто вважає невіддільною частиною раціону, насправді може бути прихованою загрозою для організму. Вибираючи хліб із корисними складниками, ви не лише покращуєте своє самопочуття, а й інвестуєте в довголіття.

Читати повну версію