Site icon Експерт

Чому морозиво може бути небезпечним для організму: лікарка вразила відповіддю

Морозиво є смачним десертом, який має певну поживну цінність. Однак фахівець із харчування та дієтології Еліф Акчекен (Elif Akçeken) закликає вживати його з особливою обережністю, оскільки у низці випадків воно може суттєво зашкодити здоров’ю.

Про це пишуть U-News.

Найбільша небезпека криється у складі. Акчекен наголошує, що кукурудзяний сироп, підсолоджувачі, консерванти, емульгатори та барвники, що містяться у морозиві, можуть мати вкрай негативні наслідки для організму.

Крім проблем, пов’язаних із зайвою вагою та цукром, існує пряма загроза інфекційного зараження. На жаль, не всі виробництва дотримуються необхідних гігієнічних умов.

У таких випадках існує високий ризик зараження небезпечними мікроорганізмами, такими як сальмонела та бацила цереус.

Частинки льоду на упаковці морозива можуть свідчити про те, що воно вже тануло і було знову заморожене. Такий продукт є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, і до нього потрібно ставитись із особливою обережністю.

Скільки морозива можна їсти

Еліф Акчекен дала чіткі рекомендації щодо норм споживання десерту:

Читати повну версію