Дослідження показало, кому корисніше довше спати: жінкам чи чоловікам

Дослідження свідчить, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам, оскільки вони частіше страждають від побічних ефектів від нестачі сну. Про це повідомляє Women’s Brain Health Initiative.

У ході дослідження, проведеного вченими з Медичного університету Дьюка, обстежили 210 чоловіків і жінок (обидві групи – середнього віку) і виявили, що жінки, які недосипають, схильні до депресії, гніву та психологічної нестабільності.

«Ми виявили, що для жінок поганий сон тісно пов’язаний із високим рівнем психологічного стресу та посиленням відчуття ворожості, депресії та гніву. На відміну від цього, ці почуття не були пов’язані з однаковим ступенем порушення сну у чоловіків», – сказав Едвард Суарес, доцент кафедри психіатрії та поведінкових наук і провідний автор звіту дослідження.

Професор Джим Хорн, директор Центру дослідження сну при Університеті Лафборо, сказав, що жінки за своєю природою – більше мислителі і, як правило, мають підвищену мозкову активність, порівняно з чоловіками.

До слова, багато людей стикаються з проблемою нічних пробуджень, особливо близько 3-4 години ранку. Цей феномен має наукове пояснення. Фахівці зі сну стверджують, що основною причиною таких пробуджень є стрес. Він робить нас чутливішими до будь-яких подразників, через що ми частіше прокидаємося посеред ночі. Про це повідомляє видання IFLScience.

Щоб покращити якість сну, важливо створити розслаблюючий вечірній ритуал, який допоможе відключитися від денних турбот. Рекомендується відмовитися від гаджетів за годину до сну, прийняти теплу ванну і почитати книгу. Крім того, важливо забезпечити сприятливе середовище для сну: кімната має бути темною, тихою і прохолодною.

Регулярний режим дня також відіграє важливу роль. Спробуйте лягати спати і прокидатися в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Фізична активність вдень допоможе краще заснути вночі, але інтенсивні тренування перед сном краще уникати.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Жінка вирішила схуднути за допомогою рибних консервів і розповіла, що з цього вийшло

60-річна фельдшерка на ім'я Джейн розповіла, що їла 70 днів лише сардини. Ця дієта допомогла…

1 годину ago

“Розпилили бюджет”: фото оборонних споруд на Одещині розлютило мережу

Фортифікаційні споруди в Білгород-Дністровському районі Одеської області потонули в піску. Це трапилося через їх близьке…

1 годину ago

Кому з українців точно не прийде повістка поштою: названо дві категорії

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан. Наразі планується, що чоловікам, які підлягають…

1 годину ago

У ЗСУ розповіли, чому великі втрати серед новобранців

Одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу.…

1 годину ago

На аукціон виставили розкішне авто Альфреда Хічкока (фото)

У США на аукціоні Bring a Trailer продається розкішний седан Bentley S1 Continental Flying Spur…

1 годину ago

Пенсії підвищать із жовтня: кого “озолотять”

З 1 жовтня 2024 року деякі пенсіонери в Україні отримають додаток до пенсії, незважаючи на…

1 годину ago