Названо найкорисніший білковий продукт, який допомагає схуднути і тримати вагу в нормі

Найкориснішим малокалорійним білковим продуктом вважається консервований тунець у власному соку. Це потужне джерело білка і майже без жиру. Він засвоюється організмом з колосальними енерговитратами, тому допомагає тримати тіло у належній формі та зберігає м’язову масу. Розповідаємо, яка ще користь тунця для здоров’я, у чому може бути шкода продукту.

Чому тунець – найкорисніший білковий продукт

Сто грамів тунця у власному соку містить 25 грамів білка, який засвоюється організмом на 95%. До речі, білок цієї риби містить аж двадцять амінокислотних сполук, вісім з яких є незамінними.

Тунець у власному соку дає людині 25 грамів білка разом з мінімальною кількістю калорій. Тому цю рибу можна вважати найменш калорійним джерелом білкової сполуки. До того ж, консервований тунець практично не містить жиру, чого не можна сказати про дієтичне м’ясо чи інші види риби. Але не варто плутати консерви з олією з продуктом у власному соку, бо вони можуть бути вкрай шкідливими не лише для фігури, а й для загального здоров’я організму.

Яка ще користь тунця для здоров’я людини

У рибі міститься дуже багато ніацину – вітаміну, що корисний для активної роботи мозку та нервової системи. Також цей вітамін здатен нормувати рівень холестерину в крові та зміцнювати серцево-судинну систему. Сто грамів консервованого тунця містить аж три добові норми ніацину.

Тунець – це потужне джерело магнію, цинку, фосфору, селену і заліза, а також вітамінів A та E. Тому лікарі рекомендують обов’язково включати рибу до свого щоденного раціону. Також тунець містить велику частку йоду, який є вкрай важливим для правильної роботи щитоподібної залози.  

Яка шкода тунця

У м’ясі цієї риби може накопичуватися ртуть, яка є дуже небезпечною для організму. Звичайна порція риби жодної шкоди не принесе, але вживати її у великій кількості не варто. Тунець не можна їсти вагітним жінкам, бо ртуть може негативно вплинути на формування плоду.

Консервована риба може містити багато солі та олії, тому краще вибирати тунець у власному соку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усі способи отримання громадянства Польщі для українців: вимоги у 2025 році

Деякі українці, які нині живуть у Польщі, замислюються про польський паспорт. Щоб його отримати, потрібно…

10 хв. ago

Не все так просто: чому не варто вказувати показання лічильника під час оплати газу

Оплата комунальних платіжок, передача показників лічильника та безліч нюансів пов'язаних із природним газом – усе…

19 хв. ago

До перевірки шкільних підручників в Міносвіти залучать штучний інтелект

Міністерство освіти України розробляє електронні інтерактивні додатки до підручників (вправи, ігри), які допомагають краще опанувати програму.…

27 хв. ago

Три вживаних авто, які варті кожної копійки: найбільш вдалі моделі

Купівля абсолютно нового авто – це чудова ідея, але щойно ваша машина виїде за межі салону, вона…

34 хв. ago

Пенсіонерів звільнили від сплати податку: що відомо

Осіб, які отримують пенсію за віком, звільнили від сплати одного з податків. Йдеться про оподаткування…

43 хв. ago

Скільки часу варити яйця, щоб вони були “ідеальними”: секрет шеф-кухаря

Мішленівський шеф-кухар із Бірмінгема Том Шеферд розкрив свій секрет приготування "ідеальних" варених яєць, який пов'язаний із певним…

52 хв. ago