Їсти і худнути: ці продукти допоможуть у боротьбі із зайвою вагою

Скинути вагу — це завжди виклик, але правильно підібрані продукти можуть зробити процес легшим та навіть приємним. Вибір низькокалорійних та корисних для здоров’я страв не лише сприяє схудненню, але й підтримує організм у хорошій формі.

Про це пише Eat This, Not That! та дієтолог Дестіні Муді, яка виділила 8 продуктів, що сприяють схудненню та мають низьку калорійність.

Болгарський перець

Цей хрусткий овоч містить лише 27 ккал на 100 г. Болгарський перець багатий вітаміном С та антиоксидантами, такими як бета-каротин і лікопін, що зміцнюють імунітет і зменшують запалення. Додаючи його до салатів чи яєчні, можна суттєво підвищити ситість страви, не додаючи зайвих калорій.

Яблучний оцет

Лише дві калорії на столову ложку! Яблучний оцет допомагає розщеплювати жири, тому часто входить до складу багатьох дієт. Можна використовувати його як заправку для салатів, змішавши з медом та діжонською гірчицею.

Морква

Морква — ідеальна закуска: лише 35 ккал на 100 г. Вона містить розчинні волокна, які знижують рівень цукру в крові та сприяють здоровій роботі кишківника.

Солоні огірки

14 ккал на 100 г — ідеальна низькокалорійна закуска. Але будьте обережні: висока кількість солі може затримувати воду в організмі, тому споживати їх варто помірно.

Гірчиця

Замість висококалорійного майонезу спробуйте гірчицю. Всього 9 ккал на столову ложку і багатство вітамінів та мінералів, серед яких вітамін С, кальцій, залізо та магній.

Гриби

Гриби — надзвичайно універсальний продукт із 15 калоріями на чашку. Вони багаті клітковиною, що допомагає почуватися ситим тривалий час, і містять антиоксиданти, що зміцнюють імунну систему.

Полуниця

Солодка, але з низьким вмістом калорій — лише 23 калорії на пів склянки. Вона містить клітковину, що допомагає тримати під контролем голод і знижує загальне споживання калорій.

Буряк

Буряк — це 29 калорій на півсклянки, але водночас він багатий нітратами, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи та допомагають стабілізувати рівень цукру в крові.

Підбираючи правильні продукти, ви не тільки скинете зайві кілограми, а й покращите здоров’я в цілому.

Романчук Микола

Recent Posts

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

8 хв. ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

24 хв. ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

27 хв. ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

57 хв. ago

Аеропорт у Новій Зеландії ввів обмеження на довгі обійми пасажирів

Аеропорт Дунедін у Новій Зеландії викликав справжній шквал емоцій та дискусій у мережі через новий…

1 годину ago

Секрети довголіття: ці продукти повільно “вбивають” ваш мозок

Що ми їмо — це не лише про фігуру, але й про здоров'я мозку. Виявляється,…

1 годину ago