Чому потрібно їсти банани щодня: відповідь дієтологів

Банани – найпопулярніший продукт для перекушування. Вони дають багато енергії, а також дуже смачні. Дієтологи стверджують, що банани потрібно їсти щодня.

Як пише видання GreenPost, насамперед фахівці радять додати до свого раціону банани жінкам. Адже ці фрукти містять велику кількість марганцю, який сприяє виробленню колагену в організмі. Саме ця речовина допомагає захиститися від старіння.

А ще банани корисні тим, що до їхнього складу входить калій. Цей мікроелемент потрібен, щоб підтримувати здоров’я серця і судин. А ще за його допомогою контролюється артеріальний тиск.

Якщо про марганець та калій багато хто знає, то про те, що в бананах міститься ще й аскорбінова кислота, мало кому відомо. Вона потрібна нашому організму, щоб покращувалася робота мозку та швидше засвоювалося залізо. А ще вона бере участь у виробленні колагену та надійно захищає тканини і клітини організму від пошкоджень.

В бананах є велика кількість вітаміну B6, який допомагає перетворювати жири і вуглеводи на енергію. Також саме цей вітамін зберігає нервову систему здоровою.

Дієтологи ствердують, що банани – найкращий продукт і для спортсменів. Вони швидко насичують, дають енергію, яка потрібна для нових звершень, однак не містять шкідливий жир та холестерин.

Ще однією позитивною властивістю бананів є те, що вони позитивно впливають на роботу травлення. Цей фрукт багатий на нерозчинну клітковину, яка потрібна, щоб підтримувати здоров’я кишечника.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

31 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

37 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

41 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

49 хв. ago

Російське судно «Григорій Ловцов» перекинулося біля берегів Сахаліну

У російській Сахалінській області чергова катастрофа на воді — вантажне судно «Григорій Ловцов», яке транспортувало…

54 хв. ago

Знову біля корита: Зять Путіна Шамалов очолив кооператив «Озеро»

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна, Кирило Шамалов, став новим головою правління скандального кооперативу «Озеро».…

1 годину ago