Крім фастфуду й оброблених продуктів, під час вагітності варто уникати також певних фруктів. Збалансоване харчування важливе як для здоров’я як матері, так і дитини, що розвивається. Хоча більшість фруктів безпечні, деякі з них вагітним жінкам слід вживати помірно, щоб уникнути побічних ефектів. Ось кілька фруктів, від яких слід відмовитися під час виношування дитини. Про це пише Only My Health.
“Хоча стигла папайя в помірних кількостях зазвичай вважається безпечною, незріла або напівдозріла папайя містить латекс, який може спричинити перейми та призвести до ранніх пологів”, — каже дієтолог Сваті. “Рекомендується проконсультуватися з лікарем, перш ніж включати папайю у свій раціон під час вагітності”,
За словами доктора Сваті, ананас містить фермент бромелайн, який у великих кількостях може розм’якшити шийку матки і призвести до переймів.
Виноград, особливо свіжий, може становити небезпеку задухи. Крім того, деякі експерти в галузі харчування радять уникати надмірного вживання винограду через потенційний ризик залишків пестицидів. Ретельне миття винограду і вибір органічних сортів можуть пом’якшити ці проблеми.
Журнал харчування та обміну речовин каже, що жінкам із діабетом або гестаційним діабетом слід уникати вживання великих порцій кавуна. Через високий вміст води вживання кавунів у великих кількостях може призвести до посилених позивів до сечовипускання, що потенційно може викликати дискомфорт, особливо в нічний час.
Консервовані фрукти в сиропі містять доданий цукор і консерванти. Вибирайте свіжі або заморожені фрукти без додавання цукру, щоб дотримуватися більш здорового способу життя під час вагітності.
Хоча маракуйя багата на вітаміни та антиоксиданти, вона має високий рівень кислотності. Деякі жінки можуть виявити, що кислі фрукти викликають печію або дискомфорт у шлунку під час вагітності. У цьому разі найкраще вживати маракуйю в помірних кількостях.
Джекфрут — унікальний тропічний фрукт, що за текстурою нагадує м’ясо. Хоча в помірних кількостях він, як правило, безпечний, деякі вагітні жінки можуть відчувати дискомфорт у ШКТ через високий вміст клітковини.
Авокадо — поживний фрукт і чудове джерело корисних жирів. Однак він дуже калорійний, а надмірне споживання калорій небажане під час вагітності. Тому рекомендується включати його до складу збалансованої дієти в помірній кількості
Вагітним жінкам важливо проконсультуватися зі своїм лікарем або дієтологом, щоб переконатися, що їхній раціон харчування відповідає їхнім індивідуальним потребам щодо здоров’я. Хоча ці фрукти можуть спричиняти потенційні проблеми в певних ситуаціях, багато хто з них все ж можна вживати в помірних кількостях як частину повноцінної збалансованої дієти.
Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…
Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…
Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…
В Україні через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання, вводилися екстрені…
Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.
Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.