Коли нам сумно, ми часто обираємо продукти, які можуть швидко підняти нам настрій і зробити нас щасливими. Але це щастя оманливе. Багато з подібних підсилювачів настрою в довгостроковій перспективі можуть тільки посилити проблеми з настроєм. Про те, які продукти погіршують настрій, пише Fit For Fun.
Морозиво та шоколад можуть лише ненадовго підняти вам настрій, якщо вам сумно. Як показує британське дослідження, люди, які споживають понад 67 грамів цукру на день разом із солодощами або безалкогольними напоями, значно частіше страждають на психічні розлади, ніж ті, хто споживає менше 40 грамів цукру.
Штучно доданий цукор спочатку піднімає настрій і дає енергію, але в довгостроковій перспективі шкодить стрункій фігурі та психіці. Наслідки можуть включати депресію або тривогу.
Вам може здаватися, що стрес та поганий настрій можна поліпшити піцою і бургерами, але це не так. Вам слід двічі подумати, перш ніж їсти жирну їжу, оскільки це може швидко негативно вплинути на вашу психіку.
Висока частка шкідливих жирів у їжі може рано чи пізно призвести до хронічного запалення в кишківнику, що, своєю чергою, може спричинити психологічне навантаження.
Якщо ви регулярно їсте нездорову їжу замість корисних поживних продуктів, необхідних організму для вироблення гормону щастя серотоніну, то ваш настрій погіршиться. Відповідно до цього результати американського дослідження показують, що споживання смажених і сильно оброблених продуктів безпосередньо пов’язане з депресією.
Макарони або білий хліб не тільки швидко насичують, а й мають чудовий смак. Однак занадто багато вуглеводів можуть порушити гормональний баланс.
Дослідження Американського журналу клінічного харчування показують, що збільшення споживання швидких вуглеводів може значно збільшити ризик депресивних настроїв.
Причина проста: прості вуглеводи підвищують рівень цукру в крові, що викликає гормональну реакцію в організмі. Швидко досягнуте відчуття ситості знову перетворюється на голод, а ще ви відчуваєте млявість і втому.
Якщо ви все ще не хочете обходитися без хліба або макаронів, виберіть цільнозерновий варіант. Клітковина забезпечує ваш організм стійкою енергією та довше зберігає відчуття ситості.
Більшість штучно підсолоджених напоїв містять хімічний підсолоджувач аспартам, який виготовляється з амінокислоти фенілаланіну.
Результати дослідження показують, що фенілаланін викликає підвищення концентрації норадреналіну і дофаміну в короткостроковій перспективі, але сильно пригнічує вироблення серотоніну в довгостроковій перспективі.
Таким чином, ви зможете підтримувати це відчуття щастя, тільки якщо вживатимете напої щодня. Однак експерти категорично не радять цього робити через шкідливі інгредієнти, що входять до складу.
Кофеїн дає нам енергію, необхідну вранці, і багатьом людям складно уявити повсякденне життя без чашечки цього ароматного напою. Але якщо дві або три чашки допомагають нам стати бадьорішими і навіть позитивно впливають на наше здоров’я, занадто велика кількість кави має протилежний ефект.
Занадто багато кофеїну може не тільки викликати занепокоєння, а й негативно вплинути на тіло і розум. Можливими наслідками можуть бути головні болі, різкі перепади настрою і навіть тривога.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…
Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…
Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…
Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн чоловіків віком від 25…
В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…
Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…