Секрет молодості: що відбувається з вашою шкірою, якщо ви щодня п’єте воду

Щоденне вживання води має значний вплив на ваше тіло. Вода додає енергії, покращує концентрацію, підтримує метаболізм і навіть сприяє зниженню апетиту. Також вона позитивно впливає на настрій.

Але чи знали ви, що вода здатна поліпшити стан вашої шкіри та зробити вас молодшими на вигляд? Видання eatthis.com опублікувало кілька причин, чому важливо пити воду для здоров’я шкіри.

Шкіра потребує достатнього рівня зволоження, щоб працювати на повну силу. Як зазначено в дослідженні, опублікованому Школою медицини та громадського здоров’я Університету Вісконсін-Медісон, нестача води може спричинити сухість шкіри та лущення.

Доктор-дерматолог Стівен Делідука зазначив, що вода відіграє важливу роль у зменшенні зморшок і пор. Без достатнього споживання рідини шкіра стає тьмяною, і це сприяє утворенню зморшок, оскільки суха шкіра більш схильна до їх появи.

За словами Делідуки, належне зволоження допомагає шкірі стати більш пружною, що підвищує її еластичність. Завдяки цьому ваша шкіра виглядатиме молодше, а також буде менш схильною до появи тріщин та плям. Окрім вживання води, можна також звернути увагу на харчові звички, що покращують еластичність шкіри.

Хоча вода зволожує тіло зсередини, цього недостатньо для повного зволоження шкіри. Прийом душу та використання відповідних засобів також важливі для підтримки вологи. Mayoclinic рекомендує уникати гарячого душу і продуктів зі спиртом, ароматизаторами, ретиноїдами чи альфа-гідроксикислотами. Натомість обирайте м’які засоби та наносьте зволожуючий крем одразу після купання або навіть після миття рук. Сонцезахисний крем влітку чи рукавички взимку також допоможуть підтримати шкіру в гарному стані.

Для здоров’я шкіри та організму в цілому важливо щодня пити достатню кількість води. Для розрахунку необхідного об’єму просто поділіть свою вагу навпіл – це буде цільова кількість склянок води на день. Наприклад, при вазі понад 65 кг потрібно споживати приблизно 9 склянок води. Але пам’ятайте, що надлишок рідини теж може мати негативні наслідки.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

1 годину ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago