Лікарі зазначають, що після 50 років організм погіршує засвоєння їжі, особливо якщо вона містить багато жирів. Це може призвести до розвитку атеросклерозу, що викликане накопиченням відкладень на стінках артерій. Тому певні види риби, які мають високий вміст жирів, стають менш придатними для людей похилого віку.
Зокрема, скумбрію та лосось рекомендують виключити або суттєво обмежити в раціоні літніх людей, які повинні уважно ставитися до свого харчування, адже їхній організм може не справлятися з регулюванням надходження корисних речовин, повідомляє НА ПЕНСІЇ.
Для пенсіонерів корисно вживати білу рибу, яка містить менше жирів, наприклад, оселедець і короп. Оселедець має антиоксидантні властивості завдяки наявності селену, який захищає клітини від окислення. Короп є хорошим джерелом білка, покращує травлення і допомагає уповільнити старіння шкіри.
Риба багата на поліненасичені жирні кислоти і вітаміни групи В, що позитивно впливають на нервову систему, запобігаючи таким хворобам, як деменція та хвороба Альцгеймера.
Вживання риби також підтримує зір і серцево-судинну систему, а завдяки кальцію та вітаміну D сприяє зміцненню кісток і м’язів. Крім того, риба містить йод, необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози.
Дослідження британських науковців виявило, що форма серця безпосередньо пов’язана з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, розширюючи межі…
Народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект №9363 "Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації…
Удар по Дніпру балістичною ракетою "Орешнік" та заяви правителя РФ Володимира Путіна, на думку аналітиків, не…
Омбудсман України Дмитро Лубінець запропонував надати відстрочку від мобілізації для чоловіків, які раніше були незаконно…
ВПС США отримали перший екземпляр нової ракети Stand-in Attack Weapon, або SiAW. Виробник зброї Northrop…
Застосування "Орєшніка" може змусити Захід почати натякати на переговори. Про це заявив керівник Чеченської республіки…