Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.
Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.
З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.
Є лише одне, але дуже критичне «але».
У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.
Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.
Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.
Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка.
Блогерка Ксюша Манекен (справжнє ім'я Оксана Волощук) розкритикувала жорстку примусову мобілізацію. Реакцію на дії ТЦК…
Іванна Плантовська, яку зі скандалом випровадили із Державної прикордонної служби України за демонстрацію лакшері-життя під час війни, потрапила…
Цієї осені частину студентів можуть мобілізувати на війну, навіть попри те, що більшість з них…
Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у жовтні збагатів ще на більш, ніж 1 мільярд гривень.…
На Львівщині суд поновив на посаді інспектора оперативного відділу № 2 управління боротьби з контрабандою…
Колишній депутат Верховної Ради України від "Радикальної партії" Олег Ляшко став командиром батальйону. Про це розповів командир…