Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.
Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.
З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.
Є лише одне, але дуже критичне «але».
У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.
Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.
Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.
Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка.
Невідомі потролили друга Кадирова, командира чеченського "Ахмату" Апті Алаудінова, замовивши йому відеопривітання від африканський "фанатів". Ролик…
Період починаючи з вчора і до квітня 2025 року, стане найскладнішим за часи Незалежності України. Про…
Рак, як і всі інші захворювання, мають ряд негативних симптомів. Однак є такі, які більш…
У суботу, 12 жовтня, китайська компанія Dongfang Electric Corporation оголосила про випуск турбіни для вітряної…
Місцеві жителі Кембриджу, Велика Британія, стараються переїхати з нього та приїжджати в місто лише по…
У понеділок, 14 жовтня, у Сухопутних військах ЗСУ відреагували на інцидент з бійцями підрозділу "Асгард", які…