Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.
Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.
З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.
Є лише одне, але дуже критичне «але».
У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.
Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.
Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.
Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка.
В Україні може продовжитися практика економічного бронювання від мобілізації. Це питання можуть вирішити наприкінці 2024…
Ми вийшли з коридору затемнень і хоча його дія зберігаєтеся ще кілька тижнів після нього,…
У столиці частково обмежать рух транспорту Північним мостом. Про це повідомили у «Київавтодорі». Обмеження триватимуть з 8:00…
Самопроголошений лідер Чечні Рамзан Кадиров публічно оголосив "кровну помсту" декільком російським політикам. Зокрема, сенатору від…
Святослав Вакарчук – людина дуже вибаглива як до себе, так і до оточення. Та, схоже,…
Головне управління розвідки доповіло про знищення в ніч з 12 на 13 жовтня військово-транспортного літака…