Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.
Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.
З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.
Є лише одне, але дуже критичне «але».
У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.
Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.
Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.
Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка.
Єлизавета, 21-річна позашлюбна дочка Путіна, живе в Парижі, просить називати себе Луїзою і отримала французький…
Проблема з тим, що ЗСУ втрачає багато людей на війні, криється в їхній не завжди…
Один удар гіперзвуковою балістичною ракетою "Орешник" з ядерним зарядом здатний повністю знищити Київ. З такою…
Попри війну, яку розпочала Росія, українці продовжують отримувати пенсії та звертатися за їх призначенням. Кожного року в…
Путін записав відеозвернення про «Орешник» з того ж бункера, що й запис від 24 лютого…
За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні в Україні всім переконливо покаже, що зима близько. У…