Причина №1, чому вам важко позбутися жиру на животі

Жирові відкладення на животі є поширеною проблемою для багатьох людей, які прагнуть зменшити вагу. Проте, чому саме жиру на животі важко позбутися порівняно з іншими частинами тіла?

Навіть ті, хто дотримується найсуворіших дієт і тренувальних програм, відчувають проблеми з тим, щоб зменшити жир на животі. Вся справа у ключових принципах, які пов’язані з гармонією між вашим психічним та фізичним здоров’ям, а також у правильному догляді за собою, пише eatthis.com.

В області живота знаходяться як підшкірний жир, так і вісцеральний. Підшкірний жир, що лежить під шкірою, легше піддається зменшенню. Проте є ще й вісцеральний жир, який оточує ваші органи і з яким важче боротися. Як зазначають дослідження, певна кількість жиру необхідна для належної терморегуляції тіла. Проте надлишок вісцерального жиру, особливо у ділянці живота, несе ризики для здоров’я.

Згідно з даними Гарвардської медичної школи, підшкірний жир виділяє корисні молекули, що мають протизапальні властивості та допомагають регулювати обробку цукру і жирів в організмі. Водночас, вісцеральний жир виділяє молекули з протилежними властивостями, що підвищують ризик інсулінорезистентності.

Зв’язок між психічним та фізичним здоров’ям грає важливу роль у боротьбі з жиром на животі. Недостатня кількість сну та високий рівень кортизолу, гормону стресу, сприяють накопиченню вісцерального жиру. Цей тип жиру особливо небезпечний, оскільки асоціюється з серцево-судинними захворюваннями та діабетом. Дослідження показують, що надмірна кількість вісцерального жиру може також підвищити ризик розвитку раку молочної залози, колоректального раку, деменції та астми.

“Основні причини накопичення жиру в животі включають погані звички сну та стресове середовище. Регулярний та здоровий сон допомагає зменшити тривожність, що дозволяє тілу ефективніше боротися з жиром на животі”, – пояснює тренер Сі Джей Хаммонд.

Якщо ваш режим сну порушений, ви часто відчуваєте стрес і споживаєте нездорову їжу, ці звички заважатимуть вам у боротьбі з жиром на животі. Якщо звичайне здорове харчування та помірні фізичні вправи не приносять результатів, Хаммонд радить звернути увагу на інші аспекти.

“Підвищення споживання клітковини та зменшення трансжирів у раціоні мають значний вплив і допомагають вам краще справлятися зі стресом. Зосередьтеся на тому, щоб не давати своєму тілу накопичувати стрес, який може сприяти збільшенню жиру на животі”, – додає тренер.

Зменшити рівень стресу не завжди просто, але ви можете внести невеликі зміни, які допоможуть вам краще контролювати його. Наприклад, спробуйте додати до своїх тренувань йогу або просто навчіться помічати моменти, коли ви занадто напружені, і не бійтеся сказати “ні”. Встановлюйте досяжні цілі, добре висипайтеся та експериментуйте з різними техніками релаксації, такими як медитація. Це може позитивно вплинути на ваше психічне і фізичне здоров’я, і згодом ви помітите неймовірні результати на шляху до здорового тіла.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago