Назвали найкорисніші супи для схуднення

Осінь – ідеальний час для супів. Однак ситні, наваристі страви можуть негативно вплинути на фігуру. На щастя, є чудова альтернатива – низькокалорійні супи. Вони не тільки ситні, але й зменшують апетит та підтримують м’язи в тонусі. Завдяки цим супам процес схуднення стане справжнім задоволенням.

Існує безліч різноманітних рецептів супів, але тут зібрані ті, що не тільки смачні, а й корисні для тих, хто стежить за своєю вагою. Вони чудово підійдуть для всієї родини, і їх можна адаптувати під власний смак, зберігаючи низьку калорійність.

Суп з чорної або червоної квасолі та сочевиці

Квасоля та сочевиця – це рослинні джерела білка та клітковини, які допомагають сповільнити травлення, регулювати рівень цукру в крові, знижувати рівень холестерину та забезпечують тривале відчуття ситості. Завдяки високому вмісту клітковини, ці боби живлять корисні бактерії кишечника і сприяють виведенню токсинів з організму.

Для приготування вам знадобиться: 4 склянки овочевого бульйону, 1 столова ложка оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 2 морквини, 2 помідори, 1 склянка сочевиці, ½ склянки консервованої квасолі, 1 чайна ложка перцю чилі, ½ чайної ложки кмину і чорного перцю, сіль за смаком. Спочатку обсмажте дрібно нарізані овочі на оливковій олії до м’якості цибулі. Додайте решту інгредієнтів, перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть на мінімальному вогні до м’якості сочевиці та моркви.

Суп з білої квасолі та капусти

Боби, багаті на клітковину та білок, допомагають знизити апетит. А капуста, що містить багато вітамінів та мінералів, додає супу об’єму та поживності.

Вам знадобиться: 2 столові ложки оливкової олії, 1 маленька цибулина, 1 склянка сухої квасолі, 4 склянки курячого або овочевого бульйону, 2 склянки води, 300 г броколі або капусти кале, сіль і перець за смаком. Спочатку обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю. Половину заздалегідь відвареної квасолі розімніть та додайте до каструлі разом з бульйоном та водою. Доведіть до кипіння, додайте решту квасолі та розділену на суцвіття броколі. Тушкуйте на невеликому вогні до м’якості капусти, приправте сіллю та перцем.

Овочевий суп з індичкою та кіноа

Нежирне м’ясо індички є чудовим джерелом білка, який прискорює метаболізм та забезпечує ситість. А кіноа – це рослинний білок, багатий на клітковину, який допомагає знижувати рівень ліпідів і підтримує чисті м’язи.

Для приготування знадобиться: 4 склянки курячого бульйону, 300 г вареної грудки індички (або курки), 1 чашка вареного кіноа, 1 столова ложка оливкової олії, 2 зубчики часнику, 2 морквини, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 цукіні, 1 чайна ложка кориці, 2 столові ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком. Обсмажте нарізані овочі на оливковій олії до м’якості, додайте спеції, лимонний сік і бульйон. Доведіть до кипіння, додайте індичку та кіноа, знову доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.

Лисенко Катерина

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

7 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

19 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

30 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

41 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

44 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

49 хв. ago