Кумкват, також відомий як “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”, вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.
В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.
З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.
Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.
Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин звинуватив США в нагнітанні напруженості та провокаціях, заявивши, що…
Зима — це той період року, коли ми всі разом вирішуємо, що виглядати як персонаж…
Синоптик Наталія Діденко розповіла, яка погода буде в Україні у п'ятницю, 22 листопада. Як передає "Хвиля", про це…
На Курахівському напрямку російські окупанти намагаються влаштували відразу два котли для ЗСУ. Росіяни вже окупували…
Якщо ви думали, що Париж — це лише романтика, вино і круасани, то злочинці, озброєні…
Картопля - одна з найпопулярніших і універсальних овочів. Він доступний, недорогий і багатий на поживні…