Не завжди звичний нам сніданок можна назвати корисним. Дієтологи розповіли, що не можна їсти зранку. І в переліку опинилося 10 продуктів. Які саме — читайте в матеріалі.
Певні продукти не варто вживати натщесерце зранку, якщо ви хочете бути здоровими і запобігти розвитку деяких захворювань. Адже від того, як людина починає свій день і що вона їсть, багато в чому залежить її самопочуття, а також настрій. Що не можна їсти зранку, якщо ви хочете правильно харчуватися?
Дуже поширеною стравою на сніданок можна назвати тост. Однак практично вся його харчова цінність зникає після того, як на нього намастити солодке варення або джем. А тому зранку краще замініть звичний тост з білого хліба на мультизерновий шматочок з нежирним маслом, сиром та авокадо.
Часто люди обирають на сніданок саме пластівці. Їх не потрібно готувати, а тому процес споживання їжі не займає багато часу. Однак зернові культури для сухих сніданків проходять довготривале оброблення, а тому містять невелику кількість цільного зерна, а ось цукру та інших шкідливих домішок там досить багато. Щоденне вживання пластівців може призвести до діабету, ожиріння та серцевих захворювань.
Якщо ви п’єте каву натщесерце, вона може лише нашкодити вашому здоров’ю. Не можете відмовитися від цього напою? Щоб шлунок не був пустим, обов’язково з’їжте ще щось.
Виробники додають до цих продуктів велику кількість підсилювачів смаку та аромату, а також підсолоджувачів і цукру. Звичайно, такий склад зовсім не є корисним для вашого здоров’я, а тому краще замініть ароматизовані йогурти звичайним грецьким без цукру та додайте до нього невелику кількість ягід.
Такий вибір аж ніяк не можна назвати кращим за звичайне тістечко. Кекси зазвичай виготовляють з рослинної олії, великої кількості цукру та рафінованого борошна. А ще десерт люблять посипати шоколадною стружкою чи цукровою пудрою. Якщо ви не хочете нашкодити своєму здоров’ю, краще відмовитися від такого сніданку.
Ще один дуже популярний варіант сніданку, який не можна назвати корисним. Попри те, що в млинцях багато білка, до їхнього складу також входить рафіноване борошно, яке, за словами дослідників, може сприяти розвитку ожиріння та діабету.
Багато хто вносить цей напій до переліку корисних, а тому часто готує його зранку. Але для сніданку — це не найкращий варіант через велику кількість цукру. Через це рівень цукру в крові може значно зростати.
Такі смаколики здаються корисними, але лише на перший погляд. Насправді в їхньому складі лише 1-3 г клітковини, а ось цукру — дуже велика кількість. І це робить їх поганим вибором для сніданку. Окрім цього, нутриціологи наголошують — щоденне споживання батончиків з мюслі натщесерце може викликати запалення в організмі.
В магазинних напоях дуже мало саме соку, а ось цукру в їхньому складі достатньо. А тому вони можуть викликати ожиріння, діабет, різноманітні хронічні захворювання.
Ці смаколики люблять за їхній неповторний смак. Однак треба розуміти, що в одному пончику близько 400-500 калорій, а також приблизно 30 г рафінованого цукру. Якщо вживати їх натщесерце, це може спровокувати різкий стрибок рівня глюкози, що стане причиною сонливості в денний час.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…
Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…
Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…
Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн чоловіків віком від 25…
В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…
Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…