Вчені знайшли новий спосіб боротись з бактеріальними інфекціями

Через безвідповідальне ставлення до прийому антибіотиків, бактерії пристосовуються до їхньої дії, саме тому пошук нових способів лікування є визначальним для нашого майбутнього.

Дослідники визначили новий підхід до боротьби з бактеріальними інфекціями, про це йдеться в журналі Nature.

Команда знайшла спосіб увімкнути життєво важливий бактеріальний захисний механізм для боротьби з бактеріальними інфекціями.

Деякі бактерії використовують природні механізми для захисту від вірусних атак — антифагова сигнальна система, що використовує циклічні олігонуклеотиди.

Бактерії самознищуються як засіб запобігання поширенню вірусу на інші бактеріальні клітини в популяції.

«Ми хотіли побачити, як активується система, що самознищує бактерії, і чи можна її використати для обмеження бактеріальних інфекцій. Це новий підхід до боротьби з бактеріальними інфекціями, що викликає серйозне занепокоєння в лікарнях та інших закладах. Дуже важливо знайти нові інструменти для боротьби зі стійкістю до антибіотиків. У війні проти супербактерій нам потрібно постійно впроваджувати інновації та розширювати наш набір інструментів, щоб бути попереду», — каже один зі старших авторів Анель Аггарвал, доктор філософії, професор фармакологічних наук у Icahn Mount Sinai.

У рамках експериментів дослідники вивчали, як білок Cap5, який пов’язаний з антифаговою сигнальною системою, активується для розпаду ДНК і як його можна використовувати для контролю бактеріальних інфекцій.

Далі дослідники визначать, як це відкриття застосовуються до інших типів бактерій, і оцінять, чи можна використовувати їхній метод для боротьби з інфекціями, викликаними різними стійкими бактеріями.

Коломієць Надія

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

17 хв. ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

5 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

5 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

6 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago