Виробниче вирощування лосося на фермах призводить до втрати життєво важливих поживних речовин. У зв’язку з цим додавання в раціон диких “кормових” видів (скумбрія, анчоуси і оселедець) може поліпшити здоров’я. Ці види риб залишаються багатими на необхідні поживні речовини.
Як пише scitechdaily.com з посиланням на дослідження в журналі Nature Food, вчені виявили у філе лосося зниження вмісту шести з дев’яти поживних речовин – кальцію, йоду, заліза, омега-3, вітаміну B12 і вітаміну А, але підвищений рівень селену і цинку.
“Більшість диких “кормових” риб відповідають рекомендаціям щодо дієтичних поживних речовин при менших розмірах порцій, ніж вирощений атлантичний лосось, включно з жирними кислотами омега-3, які, як відомо, знижують ризик серцево-судинних захворювань та інсульту”, – йдеться в публікації.
Провідний автор, доктор Девід Віллер з факультету зоології Кембриджського університету констатував, що більшість видів дикої риби, використовуваної як корм, мають таку ж або більшу щільність та набір мікроелементів, ніж філе вирощеного лосося:
“Хоча люди, як і раніше, насолоджуються поїданням лосося, їм слід подумати про те, щоб їсти дедалі більше й більше різноманітних видів диких риб, як-от сардини, скумбрія й анчоуси, щоб отримувати більше необхідних поживних речовин”.
Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…
Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…
Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…
В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…
Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…
У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…