Якщо говорити про літо, на думку завжди спадають соковиті кавуни. Окрім того, що ця ягода дуже смачна, вона корисна та має низку властивостей, які позитивно впливають на здоров’я, повідомляє The New York Times.
Кавун на 91% складається з води, тому, коли ви з’їдаєте декілька шматків, ви фактично випиваєте стакан води. Гідратація забезпечує належне функціонування організму: від кровотоку до нормального випорожнення. Вода в кавуні допомагає підтримувати зволоження, що може бути особливо корисним у жарку погоду, коли ви втрачаєте більше рідини через піт.
Особливо радять їсти кавуни людям літнього віку. Вони, як правило, менше відчувають спрагу і, відповідно, п’ють менше води, а споживання кавуна поєднає приємне з корисним.
Чимало людей думають, якщо кавун солодкий та соковитий, то містить безліч цукру, що шкодить здоров’ю, однак це не так. Один шматок кавуна містить 46 калорій.
“Один стакан нарізаного кубиками кавуна містить приблизно 9,5 грамів цукру, що менше, ніж 13 грамів у стакані нарізаних яблук або майже 15 грамів у стакані чорниці”, – розповіла дієтолог Емі Елліс.
Дієтологи розповіли, що кавун не містить жиру та натрію, а це добре для серця. Вони припустили, що амінокислота L-цитрулін і поживний мікроелемент лікопен, яких багато в кавуні, можуть покращити здоров’я серця.
Вчені знають, що нирки перетворюють L-цитрулін на оксид азоту, який може розслабити стінки артерій і знизити артеріальний тиск. А лікопен, хімічна речовина, що міститься в деяких рослинах, може зменшити запалення, яке пов’язане із захворюваннями серця, йдеться в дослідженні National Libarary of Medicine. Люди схильні асоціювати лікопен з помідорами, але в кавуні його більше.
Дієтологи наголосили, що найкраще споживати кавун влітку, коли сезон у повному розпалі, адже заморозити його та залишити на зиму, майже неможливо. Однак, кавун можна додати у різноманітні страви, а також до газованих напоїв.
Так, дієтологи поділились рецептом салату з кавуном. Варто додати кавун, сир, зелень, рис або кіноа та червону цибулю. Окрім того, вони радять нарізати кавун кубиками та приправити пряною заправкою з кмину та цитрусових. За їхніми словами, вийде дуже смачна закуска.
Питання про те, що відбувається з душею після смерті, хвилює людство з найдавніших часів. У…
Керівник Лабораторії епігенетики Інституту геронтології імені Дмитра Чеботарьова НАМН України, кандидат біологічних наук Дмитро Краснєнков…
Як стало відомо, план мобілізації контрактників віком 18–24 роки провалився з тріском — замість очікуваних…
На пляжі в штаті Орегон (США) знайшли моторошну рибу із глибин так званої "сутінкової зони" океану. Виявлений…
Goldman Sachs попереджає, що долар може впасти, оскільки агресивні тарифи та уповільнення зростання США підривають довіру інвесторів…
Влада Казахстану заборонила проводити ходи "Безсмертний полк" на 9 травня, звернули увагу росЗМІ. Причиною назвали…