Фінанси

Central Banking Awards 2024: Глава Нацбанку України отримав престижну міжнародну нагороду

Андрій Пишний став Головою центрального банку року.

Голова Національного банку України Андрій Пишний отримав нагороду “Голова центрального банку” за підсумками премії Central Banking Awards 2024. Цю престижну міжнародну нагороду щороку вручає профільний британський журнал Central Banking, оцінюючи діяльність центральних банків та фінансових регуляторів за попередній рік, інформує Національний банк України.

Андрій Пишний подякував за нагороду і зазначив, що визнання Нацбанку України на такому високому рівні є черговим свідченням ефективності роботи центробанку.

Дякую професійній спільноті за нагороду. Стале визнання нашої інституції на такому високому рівні є черговим свідченням ефективності роботи НБУ. Ми навчилися виходити за межі звичного розуміння про роботу центробанку, дивитися на наш мандат ширше, – сказав Андрій Пишний.

Голова Національного банку України розповів, що упродовж 2023 року всі переконалися, наскільки відчутними є наслідки російської агресії для глобального світу.

Ми вдячні партнерам, які проходять цей шлях разом з Україною. Партнерство – основа цивілізованого світу, ефективного функціонування та урядування всіх його систем. І це вимагає поглиблення співпраці з усвідомленням того, що Перемога України є питанням глобальної безпеки та макрофінансової стабільності зараз і в майбутньому, – сказав Андрій Пишний.

Міжнародне журі відзначило успіхи Андрія Пишного як Голови НБУ упродовж 2023 року, лідерські якості та ухвалені рішення, спрямовані на забезпечення цінової та фінансової стабільності в Україні у воєнний час для сприяння сталому економічному зростанню.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago