Categories: Економіка

Польський синдром: Китай почав відмовлятися від української аграрної продукції

У Китаї стали відмовлятися від української аграрної продукції – майже як у Польщі. Кордон, щоправда, не блокують, оскільки в нас немає спільних кордонів із цією країною. Однак імпортери відмовляються приймати українську продукцію, навіть попри те, що вона була раніше замовлена.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Отже, “польський синдром” докотився і до Піднебесної. Як і у випадку з поляками – нічого особистого. Просто Китай вирішив захистити свого виробника. Через це тамтешні імпортери стали один за одним відмовлятися від української кукурудзи. Причому про постачання цих партій зерна було домовлено заздалегідь. І навіть більше, на китайському ринку надлишку цього зерна не намічається.

Просто таким чином китайський уряд вирішив підтримати вітчизняного виробника, створивши на ринку невеликий дефіцит зерна кукурудзи, і тим самим дозволивши місцевим фермерам продавати свій товар за високою ціною.

Особливо актуально це стало перед початком посівної, коли на китайських аграріїв чекають додаткові витрати на проведення весняно-польового циклу робіт. Щоб дати їм можливість виручити більше грошей, уряд і вдався до створення штучного дефіциту на внутрішньому ринку.

Таким чином, із квітня по червень, близько 4-5 великих партій української кукурудзи, раніше замовленої китайськими імпортерами, не будуть прийняті замовниками. У Bloomberg також зазначають, що надалі Китай може відмовитися і від інших партій імпорту, причому не тільки українського. Усе – заради того, щоби підтримати вітчизняних виробників.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

5 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

5 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

5 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago