Categories: Економіка

Путін заборонив британським рибалкам ловити рибу в частині Баренцового моря

Російський диктатор Володимир Путін 11 березня підписав закон, який денонсує угоду з Британією про доступ британських рибалок до російської зони Баренцового моря – її підписали ще за існування СРСР, у 1956 році. Про це свідчить документ на офіційному сайті правової інформації РФ.

Рибальська угода 1956 року дозволила британським суднам заходити в багаті рибні угіддя Баренцевого моря, узбережжя Кольського півострова і вздовж узбережжя острова Колгуєв.

Угода була підписана в переломний момент холодної війни, коли тодішній лідер СРСР Микита Хрущов засудив культ Йосифа Сталіна, запропонував мирне співіснування із Заходом і навіть особисто відвідав Британію.

Зокрема, російський парламент проголосував за денонсацію угоди 21 лютого.

Нагадаємо, уряд планує в декілька разів збільшити штрафи за незаконне рибальство. Вважається, що це допоможе збільшити державний бюджет та зберегти рибу. Відповідний проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування» зареєстрували на сайті Верховної Ради.

За інформацією із проєкту Закону відомо, що максимальний розмір штрафу зросте зі 170 грн до 680-2 550 грн.

Якщо порушення визнають грубим, тобто дія громадянина підпадатиме під розширений перелік ознак, як-от «приховування та/або перевищення обсягів добування (вилову) водних біоресурсів під час здійснення любительського рибальства», то доведеться заплатити штраф у розмірі від 3,4 тис. грн до 8,5 тис. грн. Зокрема, у рибалки-порушника конфіскують знаряддя лову та відберуть незаконно виловлені водні біоресурси.

Ольга Степанова

Recent Posts

Для темних справ: археологи виявили стародавній “портал у країну мертвих” (фото)

Археологи в Ізраїлі знайшли стародавню ущелину, яку, можливо, використовували для духовних практик. Печера Теомім стала предметом…

8 хв. ago

Загребуть на три доби: новий закон серйозно розв’яже ТЦК руки – до чого готуватись

Верховна Рада України 9 травня 2024 року затвердила друге читання законопроекту № 10379, спрямованого на…

16 хв. ago

Прорив в розвитку технологій: вчені зробили неочікуване відкриття у квантових дослідженнях

Наступна ера квантових технологій залежатиме від точного транспортування квантової інформації. Йдеться про розвиток комп’ютерів, датчиків та інших…

28 хв. ago

«Російські душі з українськими паспортами»: у мережі скандал через відео з випускниками у Харкові

11 травня фотокор Ян Доброносов опублікував відео, на якому випускники о 05:30 ранку, поки немає авто, на…

35 хв. ago

Що не варто одягати гостям на весілля: 5 важливих порад

Якщо вас запросили на весілля, то вибір вбрання може стати однією з найскладніших частин цієї події.…

47 хв. ago

На Євробаченні-2024 змінили правила голосування

Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2024" через дискваліфікацію Нідерландів оголосили нововведення. На шоу змінили правила голосування. Як відомо, вже…

57 хв. ago