Кремль вніс Кіркорова, Лоліту і Білана до списку заборонених артистів

Російським промоутерам і музичним продюсерам надіслали список із 50 російських виконавців і гуртів, “заборонених до концертної діяльності”. У списку опинилися учасники “майже голої вечірки” Івлєєвої, як-от Філіп Кіркоров і Діма Білан, артисти, які не підтримали війну в Україні, і кілька тих, хто раніше виступав на “патріотичних” концертах у РФ. 

Список опублікував ресурс Meduza.

Журналісти видання зазначають, що список неофіційний. Його продюсери та промоутери отримали на початку лютого 2024 року.

Документом із журналістами поділилися одразу два джерела в музичній індустрії незалежно одне від одного.

Серед артистів “заборонених до концертної діяльності” в РФ опинилися учасники “майже голої вечірки” Насті Івлєєвої: Філіп Кіркоров, Лоліта Мілявська, Глюкоза, Діма Білан, Анна Асті.

Філіп Кіркоров на “майже голій вечірці” Фото: КоммерсантЪ

А також музиканти, які виступали проти війни в Україні — це репер Loqiemean, гурт “Нещасний випадок”, співак Макс Леонідов, який емігрував до Ізраїлю.

Але також у списку опинилися ті, хто ще недавно виступав на “патріотичних” концертах. Наприклад, гурти “Монгол Шуудан”, “Йорш” і “План Ломоносова”, які виступали на KinchevFest, що його організовує лідер гурту “Аліса” Костянтин Кінчев.

Загалом у списку 50 артистів і музичних гуртів.

Джерела “Медузи” повідомили, що список “спустили” саме з Кремля. А один з артистів, який потрапив до нього, зазначив, що напередодні вторгнення Росії в Україну його попереджали, що подібні списки будуть, і в них опиняться артисти, які не змінили своєї позиції.

При цьому офіційний Кремль заперечує, що такі списки існують. Хоча один із “скасованих” артистів зазначав, що їх узгоджують в Управлінні з громадських проєктів адміністрації президента РФ, яке очолює Сергій Новіков.

Перший список потрапив до журналістів також від одного з “скасованих” артистів 2022 року. Тоді в ньому опинилися Документ передав “Фонтанці” неназваний виконавець, який виявив себе в чорному списку. Один з організаторів концертів у Петербурзі підтвердив виданню, що такий список є, проте “він змінюється, доповнюється щодня, але кожен продюсер і без списку в курсі, хто з артистів небажаний”.

Серед інших у списку вказані гурти ДДТ, “Акваріум”, “Машина времени”, репери Noize MC, Оксімірон, Face, “Каста”, Anacondaz, співачки Земфіра, Маніжа, Монеточка, а також гурт “Бі-2”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

16 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

16 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

16 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

17 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

17 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

17 години ago