Categories: Бізнес

PornHub зареєструвався платником податків в Україні, — Гетманцев

Один із найпопулярніших у світі порносайтів PornHub відтепер сплачуватиме до українського бюджету податок на додану вартість, оскільки зареєструвався в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Дякую PornHub за повагу до наших податкових законів! Компанія, якій належить сервіс PornHub, врешті зареєструвалася платником ПДВ, як постачальник електронних послуг”, — зазначив Гетманцев.

Він уточнив, що зараз триває компанія з декларування особами-нерезидентами, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам.

“В першому кварталі 2024 року маємо плюс 17 нових платників”, — додав Гетманцев.

Голова комітету також повідомив, що чотири найбільші платники ПДВ з цифрових послуг задекларували та сплатили понад 2 млрд гривень ще до настання граничного строку.

Йдеться про:

  • Google;
  • Apple;
  • META platforms;
  • Valve corporation.

Крім того, Гетманцев зазначив, що сервіс підписки на платний контент OnlyFans за перші три місяці 2024 року поповнив бюджет на 700 тисяч доларів.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Данило Гетманцев заявив, що компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5543 долари США.

8 квітня Державна податкова служба пояснила, що деяким підприємцям дозволили не сплачувати податок з доходу фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок та єдиний соціальний внесок. Таке право є у фізичних осіб-підприємців (ФОП) першої та другої груп без найманих працівників, які потрапили під мобілізацію під час дії воєнного стану.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

17 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

17 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

17 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

17 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

17 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

18 години ago