Categories: Авто

Суд виправдав нетверезого водія через рідкісне порушення функцій організму

У Бельгії суд виніс виправдальний вирок чоловікові, якого звинувачували у керуванні автомобілем в нетверезому стані. Експертиза справді виявила в його крові алкоголь, однак бельгієць наполягав на тому, що не вживав жодних спиртовмісних напоїв. 

Чоловік пройшов три незалежні обстеження у різних лікарів, які дійшли висновку, що чоловік страждає на синдром автоброварні – надзвичайно рідкісний фізіологічний стан, при якому організм чоловіка сам виробляє алкоголь у травній системі.

Про це пише The Guardian.

У вироку суддя зазначив, що чоловік не відчуває симптомів сп’яніння. Ім’я підсудного у публічних документах не розголошується.

За словами клінічної біологині Лізи Флорін, організм пацієнтів із синдромом автоброварні перетворює практично всю їжу та напої на спирт етанол. У більшості випадків люди майже не відчувають сп’яніння, але можуть спостерігатися порушення мовлення та координації рухів, а в рідкісних випадках — запаморочення.

Алкоголь виробляється у травній системі шляхом ендогенного бродіння. Достовірна причина виникнення цього стану поки що невідома, але більшість дослідників вважають, що “винуватцями” є дріжджі Saccharomyces cerevisiae, які безконтрольно розмножуються у кишківнику людини.

Хоча синдром автоброварні може бути у цілком здорових людей, які зловживають вуглеводами, найчастіше він трапляється у людей з діабетом, захворюваннями печінки та ожирінням, а також у пацієнтів з різними хворобами кишківника.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

57 хв. ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

58 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

1 годину ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago