Ден Бюттнер, журналіст і продюсер, дослідник довголіття та науковий співробітник National Geographic розповів, з чого складається найздоровіший сніданок у світі.
Про це пише cnbc.
«Я провів 20 років, вивчаючи продукти, які їдять 100-річні люди… У затишному куточку Нікойї (Коста-Ріка) я, можливо, знайшов найздоровіший сніданок у світі», – зазначив він.
За словами Бюттнера, місцеві жителі прокидаються щодня о 04:00, після чого розпалюють дрова у глиняних печах та змішують кукурудзяне тісто з деревною золою. Жінки відщипують шматочки тіста розміром з м’яч для гольфу та розкладують на гарячих глиняних тарілках, де вони перетворюються на ідеальні коржики.
Інші жителі змішують квасолю з цибулею, червоним перцем та місцевими травами. Квасолю повільно варять близько години до повної готовності, а потім змішують із рисом.
Зазначається, що кукурудзяні коржі є відмінним джерелом цільнозернових складних вуглеводів з низьким глікемічним індексом. Деревна зола руйнує клітинні стінки кукурудзи, роблячи доступним ніацин (вітамін групи В, який відіграє роль у сигналізації клітин та відновленні ДНК) і вивільняє амінокислоти, щоб організм міг їх засвоїти.
Чорна квасоля містить ті ж пігментні антоціани (антиоксиданти), що і чорниця. Вони очищають товсту кишку, знижують кров’яний тиск і регулюють інсулін, а також багаті на фолати (калій і вітаміни групи B). А комбінація квасолі і рису створює цільний білок, тобто дає організму всі необхідні амінокислоти.