Прорив греблі у Челябінській області: мешканцям запропонували рятуватися самотужки

Жителі Челябінської області, які постраждали від прориву дамби та підтоплення, поскаржилися, що їх змушують самостійно вирішувати проблему з відкачуванням води, пише Ura.ru. Зокрема, така ситуація виникла в Єманжелінці, де люди чекають на допомогу вже п’ятий день. При цьому на території села діє режим надзвичайної ситуації.

«Будинки стоять у воді, воду з-під підлоги ми відкачати не можемо, тому що весь двір та город затоплено, люди в туалет, вибачте, ходять у відро. Звернулися до голови, він сказав, що ми повинні самі скинутися на помпу та відкачати собі воду», – повідомила мешканка села.

За її словами, влада посилається на те, що у них «в пріоритеті» багатоквартирні будинки. Мешканці були змушені звернутися до прокуратури Еткульського району, після чого їм обіцяли привезти помпу.

Натомість голова села Антон Костромітін визнав, що у зв’язку із запровадженням надзвичайної ситуації комунальні служби насамперед відкачують воду біля важливих для життєзабезпечення об’єктів та багатоквартирних будинків. Іншим постраждалим від підтоплення запропонували чекати на звільнення техніки або впоратися з наслідками стихії самотужки. При цьому Костромітін наголосив, що у зоні відповідальності влади знаходяться лише прибудинкові території, звільняти льохи від води мають самі власники. 

Зазначимо, це не перший прорив дамби, який стався у Росії за останній час.  В Орську, другому за величиною місті Оренбурзькій області, під час повені прорвало дамбу увечері 5 квітня. Наступного дня стався новий прорив у захисній споруді. Згодом стало відомо, що ще двом російським областям загрожує підтоплення: у Курганській та Тюменській областях неминучі затоплення через аномальне підвищення рівня води. 

Згодом новий прорив греблі стався у місті Орську Оренбурзької області поблизу селища Лісоторгове.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

31 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

38 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

44 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

50 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago