Помер дядько принців Вільяма та Гаррі: хто він і що про нього відомо

Крім того, що він був відданим чоловіком сестри принцеси Діани, леді Джейн Феллоуз, та дядьком для принців Вільяма та Гаррі, Роберт також працював головним радником покійної королеви Єлизавети II протягом дев’яти років.

Він прославився тим, що допоміг покійній королеві пережити те, що вона назвала “жахливим роком” 1992 року, коли Чарльз воював з Діаною, принц Ендрю розійшовся з Сарою Фергюсон, принцеса Анна розлучилася, Віндзорський замок ледь не згорів, а громадськість відвернулася від королівської сім’ї.

Лорд Феллоуз, до речі, був одним із небагатьох старших придворних, які допомогли переконати королеву Єлизавету II повернутися до Лондона з Балморалу після смерті принцеси Уельської Діани 1997 року. Лорд Феллоуз також був змушений спростувати заяви власника Harrods Мохамеда Аль-Файєда про те, що він був залучений до змови з метою вбивства його сина Доді та покійної принцеси Уельської.

Роберт написав першу чернетку історичної промови королеви, коли вона звернулася до публіки напередодні похорону Діани. Остаточний варіант цієї знаменитої промови був написаний лордом Феллоузом, королевою та її особистим секретарем сером Робіном Жанвріном, пише Hello!

1978 року він одружився зі старшою сестрою принцеси Діани, леді Джейн Спенсер, а Діана була подружкою нареченої на їхньому весіллі. У шлюбі у пари народилося троє дітей: Лора Феллоуз (44 роки), Олександр Роберт Феллоуз (41 рік) та Елеонора Рут Феллоуз (38 років). Їхня старша дочка Лора є однією з хрещених матерів принцеси Шарлотти Уельської.

Його батько, сер Вільям “Біллі” Феллоуз, був земельним агентом у Сандрінгемі від 1936 до 1964 рік, а також був компаньйоном зі стрільби батька королеви, короля Георга VI. А мати, Джейн, була дочкою бригадного генерала Алджернона Фергюсона, родича Сари Фергюсон, яка згодом стала герцогинею Йоркською, вийшовши заміж за сина королеви Єлизавети ІІ – принца Ендрю.

У липні 1999 року Роберт був удостоєний звання довічного пера в почесному списку з нагоди дня народження королеви, що дало йому титул барона Феллоуза з Шотшема у графстві Норфолк.

Ольга Степанова

Recent Posts

Родичі загиблих військових в Україні можуть отримати фіндопомогу: скільки заплатять

Відповідно до чинного законодавства, сім'я військовослужбовця, який загинув під час повномасштабної війни в Україні, має…

4 хв. ago

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

13 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

21 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

28 хв. ago

Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні, ймовірно, збільшать податки. Відповідний законопроєкт може бути ухвалено в середині жовтня,…

37 хв. ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° (карта)

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

46 хв. ago