У світі бум на препарат, що підвищує сексуальний голод: жінок просять стежити за своїми напоями

На жаль, проблема сексуального насильства над жінками є загальною для світу, і дуже часто у злочинах замішані наркотики. Зараз Австралійська федеральна поліція разом із прикордонниками відловлюють по всій країні контрабандні поставки небезпечної речовини, пов’язаної і з сексуальним насильством, і з передозуванням. Йдеться про бутандіол, який відомий як бутират або просто бут – промисловий хімікат, що використовується для виробництва пластику, гум, розчинників, поліефірів, поліуретанів. Але його застосування не за призначенням, а у якості наркотику набуло в Австралії таких масштабів, що три місяці тому уряд був змушений змінити закон і офіційно визнати бутандіол наркотиком, контрольованим на кордоні, повідомляє The Guardian.

Щоправда, це не надто допомогло – за ті ж три місяці поліція та прикордонники вилучили понад 4 тисячі літрів бутандіолу, більшість якого завозиться з Китаю. Легальний імпорт за наявності відповідних дозволів також існує, але переважно бут ввозиться контрабандою, під виглядом косметики чи продуктів – на банках та коробках написано одне, а всередині – бутандіол. 

За неофіційними даними поліції, починаючи з 2020 року, більша частина кримінальних справ про зґвалтування на побаченнях пов’язана саме з ним. Наразі правоохоронці заявляють, що це проблема усієї Австралії та попереджають жінок про необхідність бути обережними на побаченнях із незнайомцями – зокрема, як мінімум, слідкувати за своїми напоями.

Під дією бутандіолу жертва може нічого не відчувати і не пам’ятати.

Справа в тому, що якщо наркомани найчастіше вживають бутандіол за допомогою ін’єкцій для швидкого досягнення мети та більш інтенсивних ефектів, у сексуальних злочинах він використовується у рідкому вигляді. Причому попри те, що це агресивний промисловий хімікат, рідкий бутират не має ані специфічного смаку, ані запаху. Тобто підмішувати його у воду, алкоголь та будь-які напої можна легко та непомітно.

Для побачень цей наркотик зручний ще й особливостями своєї дії. По-перше, він викликає сп’яніння, схоже на алкогольне, тобто навіть якщо жертва на зустрічі п’є каву, “п’яний ефект” все одно забезпечений. По-друге, виникає відчуття ейфорії, безмежного щастя, легкості, веселощів, бажання рухатися та танцювати. По-третє, бутірат посилює і сексуальне бажання, і задоволення від сексу. Все разом це робить його ідеальною “добавкою” для побачення. Якщо не брати до уваги жахливих наслідків: при збільшенні дози можливий непробивний сон, втрата свідомості, амнезія, і жертва, залишившись живою, якщо не сталося передозування, нічого не відчуватиме і пам’ятатиме.

Зараз Австралія закликає уряди Співдружності націй, до яких входять 56 держав, теж внести зміни до законодавства і поставити бутандіол в один ряд із найнебезпечнішими наркотиками.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

11 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

16 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

21 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

45 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

50 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

1 годину ago