Багатовікова традиція: чому у короля Чарльза два дні народження і коли вони

Багато предків Чарльза дотримувалися традиції святкування свого дня народження. Цього року британський монарх дещо відійде від регламенту і проведе огляд військ сидячи в кареті, а не верхи на коні.

Парад на честь дня народження короля Чарльза ІІІ відбудеться в суботу, 15 червня, і стане свідком дивовижної пишності та видовища в центрі Лондона, повідомляє Hello.

Фактичний день народження монарха настане тільки 14 листопада, то чому ж Чарльз святкує свій особливий день двічі?

Король Чарльз III і королева Камілла Фото: Getty

Офіційні урочистості з нагоди дня народження монархів часто проводили не в день їхнього фактичного дня народження, особливо якщо цей день не припадав на літній день. Король Едуард VII народився 9 листопада, але його офіційний день народження відзначали протягом усього його правління в травні або червні, коли була велика ймовірність гарної погоди для параду з нагоди дня народження, також відомого як “Вибір прапора”. Так само день народження покійної королеви Єлизавети II припадав на 21 квітня, але офіційно вона завжди відзначала його в суботу в червні.

Що відбувається в Trooping the Colour

Парад “Кольоровий загін” відзначає офіційний день народження монарха ось уже понад 260 років. Понад 1400 парадних солдатів, 200 коней і 400 музикантів беруть участь у демонстрації військових навичок, мистецтва верхової їзди і звучання фанфар. Парад проходить від Букінгемського палацу торговим центром і завершується прольотом Королівських ВПС.

Цього року, попри тривале лікування короля від раку, він поїде в кареті разом із королевою, щоб оглянути солдатів на параді. Передбачається, що під час церемонії, яка відбудеться на параді кінної гвардії у Вайтголлі, король проведе огляд гвардійців та офіцерів з карети Аскот Ландау разом з королевою. Відмінність від торішньої церемонії, коли Чарльз оглядав війська верхи на коні, пов’язана з рекомендаціями лікарів.

Король Чарльз ІІІ Фото: Getty

У 2024 році в параді буде проглядатися “явно ірландська тема”: полк Ірландської гвардії пронесе церемоніальний прапор; лунатимуть кельтські народні мелодії; оркестр ірландської гвардії з сурмами і барабанами виведе війська на плац.

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон, яка проходить лікування від раку, є головнокомандувачем ірландської гвардії, і поки що невідомо, чи буде вона присутня на одному з головних заходів королівської сім’ї.

Ольга Степанова

Recent Posts

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

10 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

17 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

19 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

31 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

32 хв. ago

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

З наступного року українські діти, які через війну були змушені виїхати за кордон, отримають унікальну…

40 хв. ago