Подругу Кейт Міддлтон і принца Вільяма звинуватили в грабежі Китаю

Девід Чолмонделі, 7-й маркіз Чолмонделі, і його дружина Роуз Генбері опинилися в центрі скандалу. Сусідів і друзів принца Вільяма і Кейт Міддлтон у Норфолку звинуватили в тому, що їхній величний маєток зі 106 кімнатами сповнений антикварних цінностей династії Цин, отриманих незаконним шляхом. Про це пише Daily Mail.

Хоутон-хол — сімейна резиденція 7-го маркіза Чолмонделі. Це один із найприголомшливіших величних будинків країни — особняк зі 106 кімнатами, який щороку приваблює тисячі туристів.

Але тепер Хоутон-хол, родинна резиденція Девіда Чолмонделі, 7-го маркіза Чолмонделі, перебуває під пильною увагою китайських інтернет-розшуковців, які стверджують, що в маєтку зберігаються антикварні цінності, вкрадені за часів династії Цин.

Хоутон ХоллФото: Instagram Houghton Hall

Зображення будинку, внесеного до списку пам’яток архітектури I ступеня, побудованого на замовлення сера Роберта Волпола 1722 року, стали вірусними в соціальних мережах, незважаючи на запевнення представників маєтку, що жодного предмета з обстановки не було вкрадено.

Китайські “детективи” вийшли в TikTok, щоб звинуватити 63-річного маркіза і його 40-річну дружину Роуз Генбері — сусідів принца і принцеси Уельських — у тому, що вони живуть на награбовану здобич, яку вони успадкували від його прославлених предків Сассонів.

Роуз Генбері та Кейт МіддлтонФото: Getty

Сім’я Сассон, яка отримала прізвисько “Ротшильди Сходу”, заробила статки, займаючись торгівлею текстилем, чаєм і опіумом в Індії та Китаї в 19 столітті.

Розквіт їхнього бізнесу збігся з “століттям приниження” Китаю з 1839 до 1945 року, коли мільйони цінних артефактів були розграбовані британськими та французькими солдатами. Династія Цин правила з 1644 по 1911 рік.

Визначити, які предмети тієї епохи були вкрадені, а які були придбані законним шляхом, складно, але це не зупинило висунення необґрунтованих звинувачень проти Чолмонделі.

Одна людина на Xiaohongshu, сайті, схожому на Instagram, поділилася фотографіями інтер’єру Зали і сказала: “Сассони почали накопичувати своє багатство, грабуючи Китай пізньої династії Цин”.

Інтернет-сищики вивчали фотосесії маркіза і маркізи в журналах Vanity Fair і W, що демонструють розкішну обстановку в маєтку на півночі Норфолка, за чотири милі від Анмер-Холла, заміського будинку Вільяма і Кейт.

Вони зосередилися на кількох предметах меблів, зокрема на туалетній ширмі, прикрашеній горами і журавлями. “Ці культурні реліквії не тільки представляють історію і культуру нашої нації, а й є мудрістю і наполегливою працею наших предків”, — сказала користувач TikTok Кеті Чен.

Хоча Девід, нинішній маркіз, походить по батькові із Сассонів, у маєтку заявили, що предмети, які розглядаються, не були сімейними реліквіями, успадкованими через його сім’ю.

Представник Хоутон-холу заявив: “Предмети китайського походження на фотографіях, на які ви посилаєтесь, були придбані сім’єю Волпол, первісними власниками Хоутона, у XVIII столітті, в середині династії Цін, здебільшого через агентів, а не безпосередньо в Китаї”.

“Ці предмети не були розграбовані, а в основному призначалися для експорту в Європу. Було б важко знайти колекцію заміського будинку, чи то приватну, чи то таку, що належить Національному фонду, в якій не представлені предмети, придбані в Китаї. Це справедливо для більшості європейських і американських колекцій”, — зазначив представник.

Сассони (або Сассуни) були єврейськими банкірами з Багдада, яких і зараз критикують у Китаї за їхню роль у торгівлі опіумом.

Сибіл Сассун, бабусі нинішнього маркіза за батьківською лінією, приписують модернізацію Хоутон-холу після того, як вона вийшла заміж за Джорджа Чолмонделі, п’ятого маркіза, 1913 року.

Її робота з поповнення колекції творів мистецтва Голла, яка включає в себе сучасне мистецтво поряд з картинами старих майстрів, призвела до того, що їй приписують початок “нового золотого століття для Гоутона”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Системи Patriot непридатні для боротьби з російськими авіабомбами – Зеленський

Системи Patriot марні для боротьби з російськими авіабомбами. Про це заявив президент України Володимир Зеленський…

4 години ago

В’язниця, депресія та алкоголізм: мольфар озвучив передбачення для нардепа Тищенка

Поки що нардеп Миколи Тищенка, схоже, що став на поріг вельми "крутих" випробувань. Навіть екстрасенси…

4 години ago

Фронт, який ми провалили: військова жорстко розкритикувала дії ТЦК (відео)

На початку повномасштабного вторгнення біля військкоматів були довжелезні черги добровольців, а зараз дії ТЦК схожі…

5 години ago

Африканські пристрасті: першого липневого дня Україну накриє аномальна спека

Завтра, 1 липня, Україна стане одним із найспекотніших регіонів Європи. В окремих областях слід очікувати…

5 години ago

Безугла подала заяву в ДБР на Сирського, бо її не пускають до ЗСУ

Народний депутат Мар'яна Безугла продовжує з'ясовувати стосунки з головкомом ЗСУ Олександром Сирським. Сьогодні заступниця голови…

5 години ago

У Росії заявили про прорив у смт Північне завдяки виритому підземному тунелю

Міністерство оборони РФ заявляє про прорив російських військ у селище міського типу Північне (стара назва…

5 години ago