The Wall Street Journal припустила, коли Ізраїль розпочне наземне вторгнення до Лівану

Ізраїльські спецпризначенці здійснюють цільові рейди на півдні Лівану. Зокрема, вони збираючи розвіддані в межах підготовки до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися вже цього тижня. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Джерела видання повідомили, що під час операцій бійці проникають у тунелі, які належать бойовикам «Хезболли», уздовж лівано-ізраїльського кордону. Такі рейди проводилися як останніми днями, так і протягом кількох місяців.

Дії Ізраїлю є частиною ширшої стратегії країни щодо ослаблення військового потенціалу «Хезболли» на кордоні з Ліваном. Однак терміни наземних операцій можуть змінитися під тиском США, які прагнуть запобігти великому вторгненню. Точні плани Ізраїлю залишаються невідомими, і незрозуміло, як довго Тель-Авів утримуватиме територію або чи буде операція являти собою серію великих рейдів.

Колишній високопоставлений ізраїльський військовий Амір Авіві зазначив, що наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є частиною підготовчих дій. За його словами, ЦАХАЛ активно готується до можливих наземних операцій, зокрема з використанням спеціальних підрозділів.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю завдала точного удару по центральній штаб-квартирі «Хезболли», розташованій під житловими будинками в самому центрі Бейрута, в районі Дахіє.

Ізраїльтяни заявили, що удар було завдано в той час, коли вищий командний склад «Хезболли» діяв зі штаб-квартири та здійснював терористичну діяльність проти громадян держави Ізраїль. Пізніше офіційно було повідомлено, що під час атаки загинув багаторічний лідер «Хезболли» Хасан Насралла.  

Як заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, Ізраїль зіткнеться з серйозними труднощами у поверненні своїх громадян до їхніх домівок на півночі країни, якщо він вступить у повномасштабну війну з бойовиками «Хезболли» або Іраном.

До слова, ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка Хасана Насралли ізраїльськими силами. Ця подія сталася на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та Хезболлою, що призвело до великих жертв і загрози безпеці в регіоні.

Романчук Микола

Recent Posts

Штраф 850 грн: за похід у гості без запрошення тепер карають

На Тернопільщині на 850 гривень оштрафували чоловіка, бо він прийшов у гості без запрошення. Про це повідомляє інформаційний портал…

7 хв. ago

Українці бояться девальвації гривні. Банки поставили новий рекорд із завезення готівкового долара

Українські банки різко збільшили завезення готівкової інвалюти в країну, повідомив Нацбанк. За 8 місяців 2024…

16 хв. ago

ЦАХАЛ почав наземне вторгнення на півдні Лівану: ізраїльська бронетехніка перетнула кордон з Ліваном

Ізраїль, користуючись моментом, коли майже все керівництво Хезболли знищено, а сама терористична організація перебуває в…

24 хв. ago

Вчені створили мінісканер для діагностики артриту та діабету

Вчені розробили новий мініатюрний сканер, який допоможе у діагностуванні артриту та діабету. Як пише Sky News, крихітний сканер…

35 хв. ago

Цукерберг назвав пристрій, який стане гаджетом №1 до 2030 року

Марк Цукерберг, творець Фейсбуку, у свіжому інтерв'ю заявив, що смарт-окуляри стануть головним споживчим пристроєм до 2030 року.…

44 хв. ago

З ТЦК жарти погані: українці, які не оновили дані, тепер у розшуку поліції

В Україні військовозобов'язані, які не оновили дані військового обліку або не мають документів військового обліку,…

52 хв. ago