Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок у церкві.

Як пише Reuters, під час святкування 600-річчя установи він відповів на лист студентів і професорів, які цікавилися вченням Католицької Церкви щодо жінок. “Жінка є дочкою, сестрою, матір’ю, так само як чоловік є сином, братом, батьком”, – сказав він, зазначивши, що жінки мають “плідний прийом, турботу та життєву відданість”.

Після виступу професори і студенти католицького університету заявили про нерозуміння й несхвалення поглядів Папи. Його позицію назвали “детерміністською і редукціоністською”.

Крім того, король і прем’єр країни закликали Франциска вжити більш конкретних заходів для допомоги жертвам насильства з боку католицького духовенства, а ректор одного з католицьких університетів попросив його переглянути заборону церкви на висвячення жінок у священики.

Скандали навколо Папи Римського

Навесні ЗМІ повідомляли, що Франциск нібито наказав єпископам не дозволяти геям навчатися на священників, а також вжив гомофобний вираз під час однієї із закритих зустрічей. Його речник потім перепросив за це.

А минулого року він закликав учасників всеросійської зустрічі католицької молоді в Санкт-Петербурзі “не забувати про спадок імперії”.

Романчук Микола

Recent Posts

Влада почала підготовку до виборів: у ВР сказали, що на це вказує

20 вересня ЦВК видала постанову про впорядкування та зміну виборчих дільниць, про це повідомила нардеп…

15 секунд ago

ЗС РФ атакували колоною БМП під Курськом і застрягли у власних укріпленнях

Підрозділи ЗС РФ намагались атакувати українські позиції біля села Плехово в Курській області. Атака захлинулась, оскільки…

17 хв. ago

ТЦК б’ють їхньою ж зброєю: штрафи тепер не працюють, з військкомів вимагають компенсації

Вкотре українська судова система продемонструвала свою здатність відстоювати права громадян. Вінницький міський суд скасував ухвалу…

21 хв. ago

Продуктові запаси на випадок енергетичної кризи: що покласти в комору вже зараз

З огляду на можливі нові атаки на об'єкти енергетики цієї зими, українцям радять заздалегідь подбати…

25 хв. ago

Семирічний хлопчик заявив, що повернувся в образі свого дядька і розповів, хто його вбив

Семирічний хлопчик шокував батьків заявою, що повернувся в образі свого вбитого дядька. Про це пише Daily Star.…

27 хв. ago

Кріштіану Роналду набирає працівників до свого готелю: які вимоги і зарплати

Бізнес португальського футболіста Кріштіану Роналду продовжує набирати обертів. Тепер він підбирає співробітників для роботи у своєму готелі…

29 хв. ago