Кішка-вовк: у Карпатах виявили абсолютно нову породу кішок (фото, відео)

Нова порода кішок із Румунії, трансильванська (Pisica Transilvană), підкорює світ. Вона виникла природним шляхом у лісах навколо Карпатських гір Румунії та Угорщини, і на сьогодні ця порода є нещодавно виявленою найприроднішою породою у світі, повідомляє Pro TV.

Порода вже частково визнана Керуючою Радою Любителів Котів (GCCF) найбільшою фелінологічною організацією, яка реєструє породистих кішок у Великій Британії, і зараз перебуває в процесі розгляду Всесвітньою федерацією кішок. Остаточно породу буде визнано через два роки, коли народиться четверте покоління кошенят.

Кішку вже порівнюють із вовком через колір шерсті. Вона — сірого кольору, і її ще називають карпатським хутром. Кошенята народжуються світлими, майже білими, але протягом першого року життя тварина темніє, і лише кінчики вух, носа та лап залишаються світлими.

Кошенята трансильванської породи народжуються світлими Фото: Zsolt Bereczki/Facebook

Крім того, шерсть такої кішки світліша влітку і темніша взимку.

Трансильванські кішки відмінно приживуться в домашніх умовах Фото: Zsolt Bereczki/Facebook

“У них світліші кінцівки, як порівняти із сіамськими кішками, які мають темніші. У них хутро, яке можна описати як суміш чорного і білого — із сірими і чорними пасмами. Ми також виявили, що в них абсолютно унікальний темперамент: дика кішка може бути досить агресивною, але ці кішки зовсім не агресивні, вони не випускають пазурі й абсолютно неймовірні”, — каже визнаний експерт у галузі генетики кішок Александру Еліан, директор виставок котячих клубів.

Фото: Občianske združenie MačkySOS

Описуючи породу, фахівець додає, що вони мають надзвичайно міцне здоров’я і відмінний генетичний матеріал:

“Дві міжнародні федерації мають процедури для визнання і реєстрації порід, які стосуються передбачуваності, здоров’я і генетичної частини, а також того, як вони відрізняються від інших порід. Є багато чинників, які враховуються, перш ніж буде видано остаточне схвалення. Наразі ми перебуваємо на третьому поколінні. Нам потрібно дійти до четвертого покоління, щоб отримати остаточне визнання”.

Фото: Haras De Brignac/Facebook

Сьогодні основні заводчики цієї породи на чолі з Беверлі Еліан (суддя WCF) знаходяться в Румунії, Угорщині, Швейцарії. У Великобританії їхнім розведенням займаються Стюарт і Аманда Брасс.

Трансильванська порода кішок стала популярною в Європі. Її називають “wolfcat” (вовк-кішка), і вже існують групи, присвячені їй. Попри те, що про породу активно заговорили тільки зараз, у соцмережах власники публікують фото та відео цих тварин уже кілька років.

Романчук Микола

Recent Posts

Анджеліна Джолі вхопилася за шанс, який випадає раз у житті

Голлівудська зірка презентувала стрічку про оперну діву Марію Каллас на 62-му Нью-Йоркському кінофестивалі. Анджеліна з'явилася на…

3 хв. ago

Кому у жовтні можуть дати повістку: категорії, які втратили право на відстрочку

Наприкінці серпня Верховна Рада України прийняла новий законопроєкт, який спрощує процедуру отримання відстрочки від мобілізації. Проте…

12 хв. ago

Опитування показало, скільки українців не хочуть повертатися додому після війни

Більшість українців, які переїхали до Чехії після повномасштабного вторгнення, планують залишитись там назавжди. За останніми…

21 хв. ago

Радник Путіна Караганов закликав до ядерних бомбардувань Європи, здаючи квартиру у Берліні

У квітні BILD повідомив, що близький до Путіна політолог Сергій Караганов, що закликав до ядерних ударів…

29 хв. ago

Як 10 футбольних полів: на Одещині поліцейські спалили 332 тисячі кущів конопель (фото)

В Одеській області поліція виявила 332 тисячі кущів конопель на землях державного лісового фонду. Загальна…

39 хв. ago

До 10 років тюрми: “подружка Путіна” Ле Пен постала перед судом за розтрату коштів ЄС

Кандидатка у президенти Франції на останніх виборах та лідерка політичної партії "Національне об’єднання" Марін Ле…

49 хв. ago