До 10 років тюрми: “подружка Путіна” Ле Пен постала перед судом за розтрату коштів ЄС

Кандидатка у президенти Франції на останніх виборах та лідерка політичної партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен постала перед судом у Парижі за звинуваченнями в розтраті коштів, виділених Європейським парламентом. Про це повідомляє Bloomberg.

Медіа вказує, що Ле Пен та інші члени партії, обрані до Європейського парламенту, звинувачуються в розтраті коштів ЄС, які використали для фіктивного працевлаштування помічників політиків. Прокурори вважають, що Ле Пен змусила парламент ЄС заплатити чотирьом помічникам за період з 2009 по 2016 рік, “не вимагаючи від них виконання завдань, які відповідають їхнім обов’язкам помічників парламенту”.

Журналісти зазначають, що в системі фіктивного працевлаштування політичної сили, перші повідомлення про яку з’явилися у 2015 році, були знайдені контракти помічників з 2004 до 2016 року, які підтверджують, що такі особи працювали лише на свою партію. За цим фіктивним принципом працевлаштування були прийняті охоронець, секретар, графічний дизайнер і керівник апарату самої Ле Пен.

“Багато з них не змогли описати свою повсякденну роботу, а деякі ніколи не зустрічалися зі своїм нібито босом-євродепутатом і не переступали поріг будівлі парламенту [ЄС]”, — йдеться у тексті обвинувачення, яке цитує The Guardian.

Медіа вказує, що політикині загрожує покарання у вигляді штрафу розміром до 1 млн євро, 10 років ув’язнення та заборона обіймати державні посади терміном на 10 років. Сама Ле Пен та члени її партії заперечують висунуті обвинувачення, однак слідчі вважають, що політикиня знала про цю схему, а її політсила використовувала кошти ЄС як “скарбничку” для покриття багаторічних перевитрат.

ЗМІ зазначають, що цей процес може стати для лідерки партії “Національне об’єднання” фатальним, адже перешкодить їй вступити у президентські вибори 2027 року. Однак тривалий апеляційний процес може затягнутися, допоки не будуть пройдені всі судові інстанції.

Романчук Микола

Recent Posts

Штраф 850 грн: за похід у гості без запрошення тепер карають

На Тернопільщині на 850 гривень оштрафували чоловіка, бо він прийшов у гості без запрошення. Про це повідомляє інформаційний портал…

3 хв. ago

Українці бояться девальвації гривні. Банки поставили новий рекорд із завезення готівкового долара

Українські банки різко збільшили завезення готівкової інвалюти в країну, повідомив Нацбанк. За 8 місяців 2024…

12 хв. ago

ЦАХАЛ почав наземне вторгнення на півдні Лівану: ізраїльська бронетехніка перетнула кордон з Ліваном

Ізраїль, користуючись моментом, коли майже все керівництво Хезболли знищено, а сама терористична організація перебуває в…

20 хв. ago

Вчені створили мінісканер для діагностики артриту та діабету

Вчені розробили новий мініатюрний сканер, який допоможе у діагностуванні артриту та діабету. Як пише Sky News, крихітний сканер…

31 хв. ago

Цукерберг назвав пристрій, який стане гаджетом №1 до 2030 року

Марк Цукерберг, творець Фейсбуку, у свіжому інтерв'ю заявив, що смарт-окуляри стануть головним споживчим пристроєм до 2030 року.…

40 хв. ago

З ТЦК жарти погані: українці, які не оновили дані, тепер у розшуку поліції

В Україні військовозобов'язані, які не оновили дані військового обліку або не мають документів військового обліку,…

48 хв. ago