Сектанти атакували поліцію камінням, захищаючи свого проповідника-ґвалтівника

На Філіппінах розгорається справжнє протистояння між поліцією та послідовниками впливового проповідника Аполло Кіболою. Ця людина, яка заснувала секту під назвою “Королівство Ісуса Христа”, звинувачується у створенні мережі секс-торгівлі та примусі жінок та дітей до інтимних стосунків.

Він обіцяв своїм жертвам “порятунок від вічного прокляття”, але натомість використав їх для задоволення своїх бажань, повідомляє CNN.

Проблеми почалися ще у 2021 році, коли Кіболою та його спільників офіційно звинуватили у створенні злочинної мережі. Однак, коли стало спекотно, 74-річний лідер секти швидко зник, і з того часу його ніхто не бачив.

Проте поліція впевнена, що він ховається на території величезного церковного комплексу, який навіть має власну злітно-посадкову смугу, сполучену з міжнародним аеропортом.

24 серпня поліція спробувала заарештувати Кіболою та його найближчих помічників, але зіткнулася з лютим опором. Віруючі послідовники закидали поліцію камінням і перекрили дороги шинами, що горять, що призвело до серйозних заворушень. У ході цих подій один із адептів помер від серцевого нападу, а кілька поліцейських зазнали поранень.

Але попри всі труднощі поліцейські не збираються здаватися. Генерал поліції Ніколас Торре III заявив, що операція продовжиться доти, доки Киболой не буде заарештований.

Кіболой заснував свою “церкву” в 1985 році і проголосив себе “Призначеним Сином Бога”. Згодом його вплив виріс настільки, що він став не лише релігійним лідером, а й другом колишнього президента Філіппін Родріго Дутерте.

За словами ФБР, він використовував дівчат і жінок як помічниць, змушуючи їх готувати для себе, прибирати, робити масаж і займатися сексом. Повідомляється, що серед постраждалих також були 12-річні дівчатка.

Навіть незважаючи на численні звинувачення, у Кіболою все ще залишаються впливові прихильники, включаючи дочку Дутерте, нинішнього віце-президента країни.

Зараз влада Філіппін і США активно шукає Кіболою, який продовжує ховатися і заперечувати всі звинувачення. Його адвокат уже заявив про намір позиватися до поліції за їхні дії, а сам Кіболой, за словами президента Філіппін, повинен здатися, щоб покінчити з цим конфліктом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

3 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

13 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

14 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

19 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

31 хв. ago

В Україні на первинному ринку попит на квартири обвалився через обстріли: що буде з цінами

Через липневі та серпневі ракетні обстріли, що спричинили перебої зі світлом, попит на первинному ринку…

1 годину ago