Дуров заявив, що має понад 100 дітей по всьому світу

Власник месенджера Telegram Павло Дуров допоміг понад сотні пар у 12 країнах завести дітей. Він став донором сперми та має понад 100 біологічних дітей. Про це Дуров повідомив у Telegram.

«П’ятнадцять років тому мій друг звернувся до мене з дивним проханням. Він сказав, що вони з дружиною не можуть мати дітей через проблеми з фертильністю, і попросив мене здати сперму в клініці, щоб у них з’явилася дитина. Я реготав до сліз, перш ніж зрозумів, що він говорив серйозно. Бос клініки сказав мені, що «високоякісний донорський матеріал» був у дефіциті, і що мій громадянський обов’язок – здати більше сперми, щоб анонімно допомогти більшій кількості пар. Це звучало досить божевільно, щоб змусити мене записатися на донорство сперми», – розповів він.

За словами Дурова, через багато років після того, як він перестав бути донором, принаймні одна клініка екстракорпорального запліднення все ще має його заморожену сперму, доступну для анонімного використання сім’ями, які хочуть мати дітей.

Зараз власник месенджера Telegram планує викласти свою ДНК у відкритий доступ, щоб його біологічним дітям було легше знайти одне одного.

«Звичайно, є ризики, але я не шкодую, що став донором. Дефіцит здорової сперми стає все більш серйозною проблемою в усьому світі, і я пишаюся тим, що зробив свій внесок у її вирішення. Я також хочу допомогти дестигматизувати саме поняття донорства сперми і заохотити більше здорових чоловіків робити це, щоб сім’ї, які намагаються завести дітей, мали більше можливостей. Кинути виклик конвенції – переосмислити норму», – зазначив Дуров.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генерал США Ходжес розповів, хто скине Путіна з престолу

Олігархи, які знаходяться у найближчому оточенні президента РФ Володимира Путіна, можуть почати протидіяти йому та…

3 хв. ago

Якщо в бригаді безлад, то в них і грошей немає: боєць з 3-ї ОШБр про скарги на недоплати

Ветеран російсько-української війни Роман з Третьої штурмової бригади прокоментував проблему зі скаргами від деяких бійців на недоплати…

10 хв. ago

Просив мобілізувати до ЗСУ: в Тернополі п’яний чоловік “штурмував” ТЦК

У Тернополі нетверезий чоловік, який має відстрочку від служби, намагався "штурмувати" територіальний центр комплектування (ТЦК) та вимагав,…

22 хв. ago

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

31 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

51 хв. ago

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку Паралімпіади-2024

У неділю, 8 вересня, збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та…

1 годину ago