Жінка дізналась, що батько її дитини має ще 1000 синів та дочок в 20 країнах світу

У Нідерландах розгорівся скандал навколо донора сперми Джонатана Джейкоба Мейєра, який начебто став батьком понад 1000 дітей. Ця історія набула розголосу після виходу документального фільму від Netflix “Чоловік із 1000 дітей”, пише видання The Sun.

Одна з перших жертв, вчителька з Нідерландів, яку звуть Наталі, знайшла Мейєра на сайті донорів ще у 2010 році. Тоді чоловік запевняв, що допоміг стати матерями лише кільком жінкам. Оскільки всі інші показники та параметри клієнтку цілком влаштовували, вона ухвалила рішення скористатися його послугами й після успішного запліднення у 2012 році народила сина.

Правда про Мейєра несподівано спливла лише у 2021 році. Як з’ясувалось, Джонатан порушив місцеве законодавство щодо обмеження донорів в кількості дітей від 1 до 25 у 12 сім’ях, регулярно здаючи біологічний матеріал в 11 репродукційних клінік, а також співпрацював з міжнародним банком сперми Cryos.

Стурбовані батьки створили групу у Facebook для обміну інформацією. Вони виявили, що Мейєр міг стати батьком 1000 дітей у 20 країнах світу, зокрема в Україні, Великій Британії та США.

Правда про Мейєра несподівано спливла лише у 2021 році Фото: CEN

У 2023 році одна з матерів подала цивільний позов проти “серійного донора”. У квітні того ж року суд у Гаазі заборонив Джейкобу здавати сперму у будь-якій точці світу, встановивши штраф у розмірі 85 000 фунтів стерлінгів за кожен новий зафіксований випадок.

Наталі, одна з перших матерів, які скористалися послугами Мейєра, прокоментувала скандал: “Діти повинні мати право голосу, і суддя висловився за них”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

7 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

19 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

28 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

38 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

47 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

55 хв. ago